21.8 C
Athens

Γκάρι Νέβιλ: Σχημάτισε «στρατό» ειδικών υπό τον φόβο μίας νέας European Super League

Την επόμενη ημέρα κοιτάζει ο Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος προχώρησε στον σχηματισμό μίας ομάδας ειδικών, η οποία είναι αντίθετη προς οποιαδήποτε λίγκα, κλειστής μορφής, όπως είναι και η European Super League, ώστε να έχει υποστηρικτές δίπλα του σε περίπτωση «αναζωπύρωσης» αυτού ή κάποιου παρόμοιου εγχειρήματος.

Στην πράξη φαίνεται πως πέρασε ο παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νυν τηλεσχολιαστής. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση των 12 κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης για τη δημιουργία της European Super League ο 46χρονος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του.

Όλοι θυμούνται τις σκληρές δηλώσεις του Νέβιλ μετά τη γνωστοποίηση του εγχειρήματος, όταν και κατηγόρησε για απληστία τις ομάδες, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές την παραδειγματική τιμωρία τους. Ο άλλοτε θρύλος των «κόκκινων διαβόλων» δεν δίστασε να προτείνει μέχρι και τον υποβιβασμό των ομάδων, αδιαφορώντας πλήρως ότι μέσα σε αυτές βρισκόταν και εκείνη που πέρασε όλη του την ποδοσφαιρική ζωή.

Μάλιστα, οι οπαδοί των ομάδων που αντέδρασαν έντονα έχουν την πλήρη συμπαράσταση και υποστήριξή του. Μετά τα επεισόδια στο Ολντ Τράφορντ το απόγευμα της Κυριακής (2/5), με βίντεο και εικόνες από εκατοντάδες οπαδούς που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το προγραμματισμένο ματς με τη Λίβερπουλ για λόγους ασφαλείας, έκαναν τον γύρω του κόσμου.

Τη στιγμή μάλιστα, που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απειλείται είτε με το να χάσει το ματς στα χαρτιά είτε με αφαίρεση βαθμών, ο άλλοτε θρύλος της ομάδας τάχθηκε στο πλευρών των οπαδών. Νέβιλ επέρριψε την ευθύνη ανοικτά στην απόφαση της οικογένειας Γκλέιζερ να λάβει μέρος στην European Super League, τονίζοντας ότι ο κόσμος της ομάδας έχει φτάσει στα όριά του.

Σύμφωνα μάλιστα, με βρετανικά δημοσιεύματα ο παλαίμαχος άσος προχώρησε στον σχηματισμό ενός «στρατού» ειδικών, προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση τυχόν περαιτέρω αποσπάσεων του Big-6. Συγκεκριμένα, συγκρότησε μία ομάδα ειδικών, ραδιοτηλεοπτικών φορέων και σχολιαστών στο WhatsApp σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει μια ενοποιημένη φωνή – και να αποτρέψει περαιτέρω απόπειρες σε μια αποσπασμένη ένωση.

Στην ομάδα αυτή μάλιστα συμπεριλαμβάνονται και οι Γκάρι Λίνεκερ, Ρίο Φερντινάντ και Τζέικ Χάμφρι. Ενώ αυτοί που εμπλέκονται εργάζονται σε μια σειρά διαφορετικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων, δεν υπάρχει τίποτα που να τους εμποδίζει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο ποδόσφαιρο και προασπίζουν το καλό του αθλήματος.

Μάλιστα, έχει ήδη πραγματοποιηθεί μία κλήση και μια άλλη θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη (11/5) μεταξύ των εμπλεκομένων, όπου και θα συζητηθούν τα αρχικά ζητήματα.

Σκοπός είναι να διασφαλιστεί ότι το γκρουπ μπορεί να παρουσιάσει μια ισχυρή, ευθυγραμμισμένη φωνή ενάντια σε τυχόν κινήσεις των ιδιοκτητών κλαμπ για να απομακρύνει το παιχνίδι από τους υποστηρικτές του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς