22.7 C
Athens

Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα – 20 αυτοκίνητα έπεσαν από ύψος 50 μέτρων (pics, video)

Δύο νεκροί έχουν ήδη ανασυρθεί σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ • Αναζητούν νεκρούς και τραυματίες κάτω από τα συντρίμμια

Μια οδογέφυρα κατέρρευσε σήμερα στον αυτοκινητόδρομο Α 10 λίγο έξω από τη Γένοβα και η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας κάνει λόγο για «δεκάδες νεκρούς».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σειρά είκοσι αυτοκινήτων έπεσε από την ύψους 50 μέτρων γέφυρα Μοράντι. Ηδη τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και δύο τραυματίες, ενώ οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως θα υπάρχουν δεκάδες νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και περιπολικά έσπευσαν  στο σημείο και εντόπισαν συντρίμμια οχημάτων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι κάτω από τα ερείπια.

Βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter δείχνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς των οχημάτων που έτυχε να περνούν από το συγκεκριμένο σημείο κάτω από τη γέφυρα.

«Σκηνικό αποκάλυψης – Δεκάδες νεκροί»

«Το σκηνικό είναι αποκαλυπτικό. Δεκάδες είναι οι νεκροί. Ατομα που έπεσαν από την οδογέφυρα αλλά και άλλοι που βρέθηκαν κάτω από τα ερείπια. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανασύρουν τους τραυματίες. Κάποιοι έχουν ήδη μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Γένοβας, της Λομβαρδίας και του Πιεμόντε. Ολα τα νοσοκομεία είναι διαθέσιμα, εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις αλλά αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε το μέγεθος του προβλήματος» δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης Φραντσέσκο Μπερμάνο.

Δείτε τη στιγμή της κατάρρευσης:

 

Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν έκανε λόγο για «τεράστια τραγωδία».

Το τμήμα που έχει καταρρεύσει, μήκους αρκετών δεκάδων ίσως και εκατοντάδων μέτρων, περνά πάνω από μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, το Walter Fillak.

Οι εικόνες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής: ένα ολόκληρο τμήμα περίπου 100 μέτρων της γέφυρας έχει μετατραπεί σε σωρό ερειπίων.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς