20.8 C
Athens

ΑΕΚ – Σέλτικ: Το ματς που καθορίζει μια ολόκληρη χρονιά!

Διαβάστε γιατί το μόλις δεύτερο φετινό παιχνίδι της ΑΕΚ είναι πιθανότατα το σημαντικότερο σε ολόκληρη τη σεζόν 2018/19 (ΑΕΚ - Σέλτικ, 21:00 Live στο FWS.GR)

Το ΑΕΚ – Σέλτικ αποκαλείται – και δικαίως – από πολλούς «το ματς της χρονιάς», άποψη που δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα αν αναλογιστούμε τι ακριβώς διακυβεύεται για την πρωταθλήτρια Ελλάδας απόψε. Δεν κρίνει τίτλο, δεν κρίνει καν την πιθανότητα διεκδίκησης κάποιας κούπας, ωστόσο στο σημερινό ποδόσφαιρο πολλές φορές τα… κατσαρολικά περνούν σε δεύτερη μοίρα…

Ειδικά μετά το 1-1 της Γλασκώβης, οι πόρτες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν αρχίσει να ανοίγουν για τα καλά, παρότι μεσολαβεί ένας ακόμη γύρος μέχρι εκεί. Και πάλι όμως, αν δεν καταφέρει η Ένωση να βρεθεί στο γκαλά του Μόντε Κάρλο, με πρόκριση σε βάρος των Σκωτσέζων θα έχει ήδη βάλει στα ταμεία της ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό…

Αν η ΑΕΚ κατορθώσει να αποκλείσει την Σέλτικ θα έχει εγγυημένα έσοδα ύψους 10 εκατ. ευρώ, 5 από την πρόκριση στα play-off του Champions League και 5 από την πρόκριση στους ομίλους του Europa, αν δεν καταφέρει να περάσει μια εκ των Μάλμε/MOL Βίντι. Ειδικά αν καταφέρει να περάσει στους ομίλους του Champions League τα μίνιμουμ έσοδά της θα πολλαπλασιαστούν, φτάνοντας τα 20 εκατ. ευρώ.

Η Ένωση απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να σταθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ακόμα και όταν δεν έχει την τύχη με το μέρος της στα κρίσιμα σημεία (χαμένη ευκαιρία Μασούντ με Ντιναμό, κόκκινη Γαλανόπουλου με Σέλτικ), μένοντας για 11 συνεχόμενο παιχνίδι αήττητη.
Βέβαια σε αυτό το αήττητο σερί η ΑΕΚ έχει πετύχει μόλις 2 νίκες ενώ έχει φέρει 9 ισοπαλίες. Το αποψινό παιχνίδι η Ένωση πρέπει να βγει για να το κερδίσει και όχι να αρκεστεί σε μια ακόμη ισοπαλία, την 9η συνεχόμενη. Άλλωστε, και στην περυσινή ρεβάνς με την Ντιναμό Κιέβου οι κιτρινόμαυροι δεν έχασαν αλλά αποκλείστηκαν (1-1,0-0).

Επιπλέον, τα έσοδα που θα μπουν στα ταμεία του συλλόγου θα δώσουν τη δυνατότητα στη διοίκηση να «βγει στις αγορές», με σκοπό να φέρει στα Σπάτα κάποιον/κάποιους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα ανεβάσουν το αγωνιστικό επίπεδο της πρωταθλήτριας. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το πρεστίζ της ομάδας το οποίο θα δυναμώσει αισθητά σε περίπτωση που αποκλείσει έναν αντίπαλο που δίνει ανελλιπώς το παρόν τα τελευταία χρόνια στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σημαντική θα είναι και η «αύρα» που θα δημιουργηθεί γύρω από την ομάδα, σε περίπτωση πρόκρισης, καθώς οι οπαδοί των κιτρινόμαυρων θα περιβάλλουν την ομάδα με απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη για την χαρά που ένιωσαν και θα σταθούν δίπλα στην ομάδα αν έρθουν ανεπιτυχή αποτελέσματα εντός των συνόρων.

Σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα ο Μαρίνος Ουζουνίδης συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Πέτρο Μάνταλο. Η κίνηση αυτή, πιθανότατα, έγινε για ψυχολογικούς λόγους, ώστε ο αρχηγός της Ένωσης να μην είναι απών από άλλη μια σημαντική βραδιά αλλά και να δώσει ώθηση στους παίκτες του που θα έχουν τον αρχηγό να τους συντροφεύει.

Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων αναμένεται να ξεκινήσει με τον Μπάρκα στο τέρμα, τον Χουλτ στο αριστερό και τον Μπακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας και τους Οικονόμου και Λαμπρόπουλο σε ρόλο στόπερ. Ο Σιμόες θα έχει παρτενέρ στον άξονα τον Άλεφ, που θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Γαλανόπουλο, ενώ ο Λόπες θα διατηρηθεί σε ρόλο εξτρέμ στα αριστερά, με τον Μπακασέτα στην άλλη πλευρά και τον Κλωναρίδη να υποστηρίζει επιθετικά τον Λιβάγια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς