21.8 C
Athens

Οπαδοί της ΑΪΚ Στοκχόλμης διαμαρτυρήθηκαν σε εμπορικό κέντρο για τα κλειστά γήπεδα (vid)

Στη Σουηδία το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει με αυστηρά επικαιροποιημένα πρωτόκολλα τα οποία επιτρέπουν την παρουσία μόλις οχτώ φιλάθλων στα γήπεδα και στις επίσημες αναμετρήσεις των ομάδων.

Παράλληλα, η ζωή σταδιακά επανέρχεται στην κανονικότητα, με τα εμπορικά κέντρα να έχουν ανοίξει τις πόρτες τους. Η οδηγία είναι να μη δημιουργείται συνωστιμός, κάτι που ωστόσο δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί μιας και ο κόσμος συρρέει κατά δεκάδες σε αυτά και δεν υπάρχει περιορισμός στην είσοδο.

Οι οπαδοί της ΑΪΚ Στοκχόλμης προχώρησαν σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία για την κατάσταση που επικρατεί. Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν αρκετοί εξ αυτών σε εμπορικό κέντρο και με σημαίες φώναξαν συνθήματα, ενώ ύψωσαν πανό που ανέφερε: «Το εθνικό άθλημα αξίζει περισσότερους από 8 ανθρώπους. Εξαφανίστε τους παράλογους περιορισμούς».

Η συγκεκριμένη κίνηση δεν επικροτήθηκε μόνο από ανθρώπους της ΑΪΚ, αλλά και από μέλη άλλων συλλόγων όπως η Χάμαρμπι που υποστήριξαν δημοσίως πως το μήνυμα εστάλη με τον πιο σωστό τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Σουηδία – εφόσον η επιδημιολογική κατάσταση το επιτρέπει – τα γήπεδα θα μπορούν από τις 17 Μαΐου να φιλοξενούν μέχρι 500 άτομα στα παιχνίδια .

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς