19.7 C
Athens

Ένοχος για ανθρωποκτονία ο γιατρός του Αστόρι, καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκιση

Ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση θανάτου του Νταβίντε Αστόρι, Αντόνιο Ναστάσι, ζήτησε ποινή φυλάκισης ενάμιση χρόνου για τον γιατρό του πρώην αρχηγού της Φιορεντίνα, Τζόρτζιο Γκαλάντι, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία, με το δικαστήριο να τον καταδικάζει σε ένα χρόνο φυλάκισης. 

Το πρωί της Δευτέρας (3/5) βρήκε τον Τζόρτζιο Γκαλάντι υπεύθυνο για τον θάνατο του Αστόρι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο ξενοδοχείο που βρισκόταν η αποστολή της Φιορεντίνα πριν από το ματς με την Ουντινέζε στις 4 Μαρτίου του 2018.

Στον Γκαλάντι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την ανθρωποκτονία του αδικοχαμένου Ιταλού αμυντικού, αφού θεωρήθηκε υπεύθυνος για τον άδικο χαμό του.

Συγκεκριμένα, o γιατρός που τότε διατελούσε ως διευθυντής στο νοσοκομείου Καρέτζι της Φλωρεντίας, ήταν εκείνος που υπέγραψε το πιστοποιητικό στις 10 Ιουλίου 2017, δηλώνοντας ότι ο πρώην καπιτάνο των «βιόλα» ήταν κατάλληλος για να συνεχίσει να αγωνίζεται, τη στιγμή που οι εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί παρουσίαζαν καρδιακές αρρυθμίες.

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της ποινής, η υπεράσπιση του Ιταλού γιατρού ενημέρωσε πως θα ζητήσει έφεση, ενώ τόνισε πως όταν ο Γκαλάντι ενημερώθηκε έμεινε έκπληκτος με την απόφαση του δικαστηρίου:

«Ας αναλύσουμε αυτήν την πρόταση και ας κατανοήσουμε τους λόγους που οδήγησαν τον δικαστή να περάσει στα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων. Ας επανεξετάσουμε την απόφαση. Είπα στον πελάτη μου στο τηλέφωνο τι συνέβη και ήταν πολύ έκπληκτος», εξήγησε ο δικηγόρος του γιατρού, Siegfried Fenyes.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς