19.7 C
Athens

GP Πορτογαλίας: Κυρίαρχος με εντυπωσιακή εμφάνιση ο Χάμιλτον

O L. Hamilton επέστρεψε στις νίκες μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο Portimao της Πορτογαλίας. Στη δεύτερη ο M. Verstappen και στην τρίτη ο κατώτερος των περιστάσεων V. Bottas.

Μόλις 20 γύρους κράτησε το όνειρο για τον V. Bottas, o οποίος για έναν ακόμα αγώνα δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εξαργυρώσει τόσο την pole position που κατέκτησε το μεσημέρι του Σαββάτου όσο και τη δεδομένη ταχύτητα του μονοθεσίου του.

Παρά το γεγονός ότι ο Φινλανδός διατήρησε την πρωτοπορία μετά την εκκίνηση του αγώνα και κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή μετά και την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας, είδε τον L. Hamilton να ψαλιδίζει τη διαφορά και να περνά στην πρώτη θέση την οποία και διατήρησε με χαρακτηριστική άνεση μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής εκκινούσε από τη δεύτερη θέση και βρέθηκε τρίτος μετά την επανεκκίνηση του αγώνα, έχοντας μπροστά του τα εμπόδια των Verstappen και Bottas. Ένα μικρό λάθος του Ολλανδού ήταν αρκετό για τον L. Hamilton, ο οποίος ανέκτησε με χαρακτηριστική ευκολία τη δεύτερη θέση και έβαλε πλώρη για την 97η νίκη στην καριέρα του.

Ο M. Verstappen αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καλύτερη στρατηγική της Red Bull και την ταχύτητα της αυστριακής ομάδας στα pit stops, περνώντας μπροστά από τον Bottas και τερματίζοντας χωρίς να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση από τον τρίο Bottas, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει και κάποια τεχνικά προβλήματα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς