17.6 C
Athens

Ποιος να συγκριθεί μαζί σου, ανυπέρβλητε Ολυμπιακέ!

Αυτός είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ! Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού, στην πιο δύσκολη σεζόν στην ιστορία του σύγχρονου αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα υπερήφανο τμήμα του Ολυμπιακού (από όλα τα υπερήφανα τμήματα του ενδοξότερου ελληνικού συλλόγου) ανέβηκε σπαθένια, κρυστάλλινα και επιβλητικά στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας την Ευρωλίγκα! Αυτό τα λέει όλα! Το 15ο ευρωπαϊκό τρόπαιο και ο 16ος διεθνής τίτλος σε όλα τα αθλήματα για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο στον πλανήτη, είναι γεγονός! Ο Θρύλος έχει ευρωπαϊκά τρόπαια σε 6 σπορ (μπάσκετ Ανδρών, βόλεϊ Ανδρών και βόλεϊ Γυναικών, πόλο Ανδρών και πόλο Γυναικών, αλλά και στην πάλη)! Ο Ολυμπιακός, διανύοντας το 97ο έτος της ανεπανάληπτης ιστορίας του, είναι ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη σε όλα τα αθλήματα. Ασύγκριτος, αξεπέραστος, ανυπέρβλητος Ολυμπιακός! Θρύλος της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου ολόκληρου.

https://athlosnews.gr/erasitechnis-to-kalokairino-asteio-kai-ta-pio-synarpastika-protathlimata-ton-teleytaion-eton/

Οι αντί-Ολυμπιακοί περίμεναν «καθίζηση» λόγω κορωνοϊού στα ερασιτεχνικά τμήματα (με την «καραμέλα» της έλλειψης εσόδων από τα εισιτήρια, διαρκείας και απλά, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»), αλλά με αυτό το… πλευρό να κοιμούνται! Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα παραμείνει ψηλά. Το φρόνημα δεν πέφτει ποτέ, τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ! Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μαζί με τον Μιχάλη Κουντούρη, εξακολουθούν να κρατούν τον Θρύλο σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη παρά τις δυσκολίες και την κακή συγκυρία ελέω πανδημίας. Με μαεστρική διαχείριση και οργάνωση κορυφαίου επιπέδου.

Στη Βουδαπέστη, η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού πέτυχε ένα ιστορικό επίτευγμα, που θα μνημονεύεται στους αιώνες των αιώνων. Μόνο με Ελληνίδες αθλήτριες και χωρίς καμία ξένη παίκτρια. Με αποχή περίπου τέσσερις μήνες από την εγχώρια αγωνιστική δραστηριότητα, την ώρα που σε όλη την Ευρώπη συνεχιζόταν κανονικά και χωρίς διακοπή η αγωνιστική δράση. Με την Πολιτεία να είναι άφαντη και να βάζει συνεχώς εμπόδια στον μοναδικό ελληνικό σύλλογο, που συντηρεί τόσα αγωνιστικά τμήματα σε Άνδρες και Γυναίκες και τα διατηρεί ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο. Χωρίς ιδιόκτητο κολυμβητήριο, προπονήσεις, αγώνες και αγωνιστικό ρυθμό! Και όταν δόθηκε η έγκριση για την επιστροφή στις προπονήσεις, οι Ερυθρόλευκες συνέχισαν τη δουλειά τους στο Παπαστράτειο, σε ένα παλαιό κολυμβητήριο που χρησιμοποιούν οι πάντες. Μόνο ο Ολυμπιακός τα κάνει αυτά. Μόνο αν είσαι Ολυμπιακός μπορείς να νιώσεις το μεγαλείο αυτού του συλλόγου και όλα τα συναισθήματα που μπορούν να υπάρξουν σε αυτήν τη ζωή. Γιατί μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να στα προσφέρει!

Τόσο ο ημιτελικός όσο και ο τελικός επί ουγγρικού εδάφους κρίθηκαν στο ένα γκολ, με την οικογένεια Πλευρίτου να ζει το απόλυτο όνειρο. Η Ελευθερία πέτυχε το νικητήριο γκολ κόντρα στην Ουίπεστ (3:23 πριν από το τέλος του αγώνα) και η Βασιλική το νικητήριο τέρμα απέναντι στην Ντουναϊσβάρος (2:39 πριν από το φινάλε της αναμέτρησης)! Το λιθαράκι της, φυσικά, έβαλε και το τρίτο μέλος της οικογένειας, η Μαργαρίτα (η μεγαλύτερη από τις τρεις αδερφές), η οποία σκόραρε ένα γκολ στον τελικό του θεσμού!

ΘΡΥΛΟΣ ΠΟΛΟ

Όλες οι αθλήτριες του Ολυμπιακού ήταν υπέροχες. Και οι 16 ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ πολίστριες, που έχει στη διάθεσή του αυτός ο τεράστιος προπονητής Χάρης Παυλίδης. Με κατάθεση ψυχής σε όλους τους αγώνες και ιδιαίτερα στο Final-4 της Βουδαπέστης, όπου η άμυνα «τσάκιζε κόκκαλα»! Οι Ερυθρόλευκες απέκλεισαν στα προημιτελικά την προηγούμενη Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σαμπαντέλ, με νίκη 10-5 στον Πειραιά (φοβερή άμυνα και σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι), ανατρέποντας στον επαναληπτικό την ήττα τους στον πρώτο αγώνα (14-12), ενώ σε ημιτελικό και τελικό νίκησαν δύο ουγγρικές ομάδες, που έπαιζαν μέσα στη χώρα τους. Και οι δύο αγώνες κρίθηκαν στο όριο και το ένα γκολ, αλλά επιτέλους αυτήν τη φορά το φινάλε βάφτηκε Ερυθρόλευκο!

Το γυναικείο τμήμα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού μετράει, πλέον, τέσσερα ευρωπαϊκά τρόπαια! Δύο Ευρωλίγκες (2015, 2021), ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015) και ένα LEN Trophy (2014), σε εννέα ευρωπαϊκούς τελικούς διασυλλογικών διοργανώσεων. Ο ένας τελικός Ευρωλίγκας χάθηκε στο ένα γκολ από την Κίνεφ Κίρισι (2017), ενώ ο έτερος χαμένος τελικός Ευρωλίγκας είχε κριθεί στα δύο γκολ υπέρ της Σαμπαντέλ (2019). Ο ένας τελικός LEN Trophy είχε χαθεί στο γκολ από τη Ρόμα (2008) και ο δεύτερος χαμένος τελικός LEN Trophy είχε κριθεί στα δύο γκολ υπέρ της Ντουναϊσβάρος (2018). Τέλος, ο πέμπτος χαμένος τελικός, το Σούπερ Καπ Ευρώπης του 2014 είχε κριθεί πάλι στο γκολ από τη Σαμπαντέλ. Συνολικά, οι Ερυθρόλευκες μετρούν τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς της LEN Euroleague, τρεις σε τελικούς LEN Trophy και δυο σε τελικούς Σούπερ Καπ. Όλα αυτά, από το 2008 μέχρι σήμερα! Μέσα σε διάστημα δεκατριών ετών!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ευρώπης, έχοντας αμιγώς ελληνική σύνθεση. Με τη μεγαλύτερη σε ηλικία παίκτρια να είναι η 33χρονη Άλκηστις Αβραμίδου και να ακολουθεί η Χριστίνα Τσουκαλά, η οποία τον Ιούλιο κλείνει τα 30! Οι μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες, μετά τις δύο συγκεκριμένες παίκτριες, είναι η Μαργαρίτα Πλευρίτου και η Άλκηστις Μπενέκου, στα 27! Η κορυφαία τερματοφύλακας στην Ευρώπη, Χρυσή Διαμαντοπούλου, είναι στα 26. Η δυναμική φουνταριστή Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη είναι μόλις 20! Η φοβερή περιφερειακός Νικόλ Ελευθεριάδου είναι 23! Η δεύτερη τερματοφύλακας Ιωάννα Σταματοπούλου είναι 23 και η τρίτη τερματοφύλακας Σταυρούλα Δουρέκα 24.

Μόνο στον τελικό, ο Θρύλος είδε να έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής οι 17χρονες Σοφία Τορνάρου και Χριστίνα Σιούτη, όπως και η 20χρονη Ελένη Κανετίδου. Γενικότερα στην τρέχουσα σεζόν, επίσης, έχουν πάρει πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες η 16χρονη Φωτεινή Τριχά και η 17χρονη Νεφέλη-Χρυσούλα Χαλδαίου. Όπως έγραψε ο καλός συνάδελφος Λουκάς Θεοφανόπουλος, οι 11 από τις 16 παίκτριες του Ολυμπιακού είτε ξεκίνησαν από τη μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου στα Βοτσαλάκια είτε πέρασαν από τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες τις Ακαδημίας του συλλόγου! Αν δεν είναι αυτό ΕΠΟΣ, τότε τι είναι… Το μέλλον ανήκει σε αυτήν την υπέροχη ομάδα.

Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω τον Χάρη Παυλίδη και τις 16 ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ του Ολυμπιακού.

Χρυσή Διαμαντοπούλου

Ελευθερία Πλευρίτου

Άλκηστις Μπενέκου

Νικόλ Ελευθεριάδου

Ελένη Κανετίδου

Άλκηστις Αβραμίδου

Χριστίνα Σιούτη

Μαργαρίτα Πλευρίτου

Σοφία Τορνάρου

Βασιλική Πλευρίτου

Χριστίνα Τσουκαλά

Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη

Ιωάννα Σταματοπούλου

Φωτεινή Τριχά

Νεφέλη-Χρυσούλα Χαλδαίου

Σταυρούλα Δουρέκα

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τις τεράστιες χαρές και μαγικές στιγμές που μας προσφέρετε!

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να «οικειοποιηθεί» το τεράστιο επίτευγμά σας. Αυτή η Ευρωλίγκα είναι δική σας και σε όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει εφικτό, κάτι που έμοιαζε ανέφικτο βάσει συνθηκών και μόνο. Γιατί, έτσι και αλλιώς, η ποιότητα και η δίψα για διάκριση, υπήρχαν. Χαρείτε το κατόρθωμά σας με την ψυχή σας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους ανθρώπους που διοικούν υποδειγματικά τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και όλους τους αφανείς ήρωες που δίνουν καθημερινά τα πάντα για τον δαφνοστεφανωμένο Έφηβο στο στήθος.

ΥΓ: Το έγραψα αμέσως μετά το τέλος του θρυλικού αγώνα στο προφίλ μου, στο Facebook, και το μεταφέρω αυτούσιο: «16 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΙΤΛΟΙ, 15 ΚΟΛΛΑΡΙΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΤΡΟΠΑΙΑ, 7 ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΤΡΟΠΑΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΟΛΟ για τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΥΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ! Και ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα ιδιόκτητο γήπεδο και, προφανώς, ούτε δικό του κολυμβητήριο. Μην τολμήσει κανείς κυβερνητικός να δώσει «συγχαρητήρια» επειδή πρέπει να το κάνει τυπικά και δεν το εννοεί. ΘΡΥΛΟΣ».

Ο Ολυμπιακός είναι «άστεγος» παντού, σε όλα τα αθλήματα. Αυτό πρέπει να αλλάξει, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς