16.8 C
Athens

Ντάνι Άλβες: Μπορούσα να παίξω 10 χρόνια ακόμη στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν με ήθελαν

Ο Ντάνι Άλβες δύο σχεδόν χρόνια μετά την επιστροφή στην πατρίδα του, όπου ηγείται της Σάο Πάολο, μίλησε στην «Guardian» για το κεφάλαιο Μπαρτσελόνα, την προσπάθεια που κατέβαλε για να επιστρέψει στο «Καμπ Νόου», ενώ αναφέρθηκε και στα σενάρια για το μέλλον του Λιονέλ Μέσι.

Στην Μπαρτσελόνα ο 37χρονος εκτόξευσε την καριέρα του και πλέον θεωρείται δικαίως ένας από τους καλύτερους μπακ όλων των εποχών. Στην κατοχή του έχει μάλιστα, τα περισσότερα τρόπαια (40) στην ιστορία του ποδοσφαίρου με τις Σεβίλη, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν και Εθνική Βραζιλίας.

Ο Άλβες φόρεσε την ιστορική φανέλα των Καταλανών (2008-2016) 391 φορές και σκόραρε 21 γκολ. Σήκωσε 6 πρωταθλήματα Ισπανίας, 4 κύπελλα, 4 Super Cup, 3 Champions League, 3 UEFA Super Cup και 3 παγκόσμια κύπελλα συλλόγων. Ωστόσο, θεωρεί πως είχε να δώσει περισσότερα στην ομάδα και πως θα μπορούσε να μείνει στη Βαρκελώνη για 10 χρόνια ακόμη.

«Όταν έφυγα από το κλαμπ, ήθελα απλώς να δείξω την αξία μου για να επιστρέψω. Αλλά, δυστυχώς, οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν εναντίον μου όταν ήμουν στο κλαμπ έμειναν εκεί.

Έδειξα ότι μπορούσα να παίξω στην Μπαρτσελόνα για άλλα 10 χρόνια. Προσπάθησα να επιστρέψω. Έπαιξα για να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν με ήθελαν πια», κατέληξε o Βραζιλιάνος αμυντικός της Σάο Πάολο», τόνισε ο Βραζιλιάνος, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε στον Λιονέλ Μέσι:

«Έχω πει στον Μέσι αρκετές φορές ότι γεννήθηκε για να είναι παίκτης της Μπαρτσελόνα και η Μπαρτσελόνα γεννήθηκε για να είναι η ομάδα του.

Μου είχε πει να μείνω στην Μπαρτσελόνα γιατί δεν υπήρχε καλύτερο μέρος. «Πού θα είσαι πιο ευτυχισμένος;» με ρώτησε. Έτσι έμεινα. Τώρα του υπενθύμισα αυτήν τη συνομιλία και ότι ένας καλός φίλος (αυτός) με ενημέρωσε ότι η Μπαρτσελόνα είναι το καλύτερο μέρος.

Δεν έχω ακόμα απάντηση από εκείνον, αλλά όταν φεύγεις από την Μπαρτσελόνα, συνειδητοποιείς πόσο καλή είναι. Όλοι οι παίκτες, και εννοώ όλοι, που έχουν φύγει από τη Μπαρτσελόνα, λυπούνται όλοι πολύ που έφυγαν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς