16.2 C
Athens

«Τον άφησαν παρατημένο 12 ώρες πριν τον θάνατο του», αναφέρει το νέο πόρισμα για τον Μαραντόνα

Οι νέες πληροφορίες για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα σοκάρουν και φέρνουν σε δύσκολη θέση τους γιατρούς που ήταν υπεύθυνοι για την ιατρική περίθαλψή του

Οι ευθύνες για τον θάνατο του σπουδαίου Ντιέγκο Μαραντόνα παραμένουν ακόμα στον… αέρα, όσο το πόρισμα της υπόθεσης φέρνει στο φως ανατριχιαστικές και σοκαριστικές λεπτομέρειες.

«Άρχισε να πεθαίνει τουλάχιστον 12 ώρες πριν το μοιραίο», αναγράφεται στη σχετική έκθεση των εμπειρογνωμόνων που ασχολούνται με την υπόθεση, αποδίδοντας ξεκάθαρες ευθύνες στους γιατρούς που ήταν υπεύθυνοι για την περίθαλψη του «Ντιεγκίτο».

Σύμφωνα με το συμπέρασμα των ειδικών ο Μαραντόνα εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του και κοιτούσε τον θάνατο στα μάτια επί 12 συνεχόμενες ώρες πριν το μοιραίο συμβάν.

Όλα αυτά περιλαμβάνονται σε έναν αναλυτικό φάκελο 70 σελίδων, τον οποίο συνέταξε η ιατρική επιτροπή που ήταν επιφορτισμένη με την διερεύνηση στοιχείων για τον θάνατο του Μαραντόνα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Δικαιοσύνης στην Αργεντινή.

Μάλιστα η ιατρική επιτροπή αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι εφόσον ο μάγος της μπάλας είχε μεταφερθεί άμεσα σε ένα κέντρο φροντίδας θα μπορούσε να προλάβει το μοιραίο και σήμερα να βρίσκεται εν ζωή!

«Λαμβάνοντας υπόψη την κλινική, κλινικο-ψυχιατρική εικόνα και την κακή γενική κατάσταση, θα έπρεπε να είχε συνεχίσει την αποκατάσταση και την διεπιστημονική θεραπεία, σε κατάλληλο ίδρυμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αργεντινή, οι ποινές που προβλέπονται για παραμέληση, εγκατάλειψη ή ανθρωποκτονία, είναι από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση.

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς