22.6 C
Athens

Φέργκιουσον: Θα προτιμούσα να πυροβολήσω τον Ρονάλντο παρά να τον πουλήσω στη Ρεάλ του Καλντερόν

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποκάλυψε μετά από 13 ολόκληρα χρόνια την επιμονή και την άρνησή του, όντας το 2008 προπονητής της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, να επιτρέψει στον Κριστιάνο Ρονάλντο να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ, λόγω της μεγάλης αντιπάθειας που έτρεφε για τον τότε πρόεδρο των Μαδριλένων, Ραμόν Καλντερόν.

Το 2008 η Ρεάλ είχε καταστήσει σαφές στους ιθύνοντες των «κόκκινων διαβόλων» ότι ήθελαν να αποκτήσουν το μεγάλο ταλέντο του Μάντσεστερ, Κριστιάνο Ρονάλντο. Ωστόσο, ο Φέργκιουσον στάθηκε το μεγάλο εμπόδιο και έβαλε «φρένο» στα σχέδια των «μερένγκες», αδιαφορώντας πλήρως και για την επιθυμία του Πορτογάλου σταρ να μετακομίσει στο «Μπερναμπέου».

Δεκατρία χρόνια αργότερα, ο Σκωτσέζος εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η αυτοβιογραφία μου» την άρνησή του να πουλήσει τον Ρονάλντο στη Ρεάλ, όταν στην προεδρία βρισκόταν ο Καμερόν, παίρνοντας την απόφαση να το πράξει την επόμενη χρονιά με επικεφαλή τον Φλορεντίνο Πέρεθ.

«Η Ρεάλ πλήρωσε 80 εκατομμύρια λίρες σε μετρητά γι’ αυτόν και ξέρετε γιατί; Ήταν ένας τρόπος για τον Φλορεντίνο Πέρεθ, τον πρόεδρό τους, να πει στον κόσμο, «Είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης, είμαστε οι μεγαλύτεροι της παρτίδας».

Όταν η πιθανότητα να φύγει έγινε σοβαρό ενδεχόμενο, κατέληξα σε συμφωνία μαζί του. Πήγα στο σπίτι του Κάρλος (Κεϊρός, πρώην βοηθός προπονητή της Γιουνάιτεντ και τότε διευθυντής της Πορτογαλίας) στην Πορτογαλία για να βρω τον Ρονάλντο που ήθελε να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης και του είπα: «Δεν μπορείς να πας φέτος, όχι μετά τον τρόπο με τον οποίο ο Καλντερόν προσέγγισε το ζήτημα».

Του είπα: «Ξέρω ότι θέλεις να πας στη Ρεάλ, αλλά θα προτιμούσα να σε πυροβολήσω από να σε πουλήσω τώρα σε αυτόν τον άντρα. Όταν έρθει κάποιος και προσφέρει ένα παγκόσμιο ρεκόρ για σένα, τότε θα σε αφήσουμε να φύγεις.

Τα πήγα καλά για να τον ηρεμήσω. Του είπα ότι ο λόγος που αρνιόμουν να τον πουλήσω εκείνη τη χρονιά ήταν λόγω του Καλντερόν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Σκωτσέζος τεχνικός.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς