19.7 C
Athens

Τρόι Ντίνι: Δέχθηκα απειλές μέχρι και για τη ζωή των παιδιών μου

Ο αρχηγός της Γουότφορντ, Τρόι Ντίνι, μίλησε για το σοβαρό ζήτημα των ρατσιστικών επιθέσεων που απασχολεί όσο ποτέ άλλοτε τον χώρο του ποδοσφαίρου, αποκαλύπτοντας μέσα από τη συνέντευξή του στο «BBC» πως έχει δεχθεί απειλές μέχρι και για τη ζωή των δύο εξάχρονων κοριτσιών του.

Κι ενώ σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχει στραφεί κατά των φαινομένων ρατσιστικής επίθεσης και κάθε μορφής διακρίσεων, ολοένα και περισσότερα περιστατικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκάλυψε ο αρχηγός της Γουόρφορντ, η οποία από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Premier League, έχει δεχθεί πολλάκις επιθέσεις από τα social media, ενώ το ακραίο της υπόθεσης είναι πως έχει λάβει από τους «ανώνυμους» του διαδικτύου απειλές για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών του.

«Έχω δεχθεί φυλετική κακοποίηση, όχι μόνο ως προς εμένα, αλλά και προς τη σύντροφό μου και τα παιδιά μου. Έχω λάβει απειλές θανάτου για τα εξάχρονα κορίτσια μου, που δεν έχουν καμία σχέση με τίποτα. Είναι μόνιμο γεγονός», ανέφερε αρχικά ο 32χρονος Άγγλος και πρόσθεσε:

«Για να το θέσουμε έτσι. Συμβαίνει καθημερινά. Όχι κάθε φορά που έχεις ένα κακό παιχνίδι ή υπάρχει μια συναισθηματική αναταραχή, είναι καθημερινό. Και μερικές φορές είναι επειδή οι άνθρωποι βαριούνται πραγματικά».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως αυτός είναι και ο λόγος που τον κάνει να διατηρεί μία ουδέτερη στάση απέναντι από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και να προτιμάει να παραμένει λιγότερο ενεργός σε αυτές:

«Δεν είμαι φανατικός χρήστης, δεν χρησιμοποιώ το Instagram όπως όλοι οι άλλοι, ξέρεις, για να δημοσιεύσεις πώς είναι η προπόνησή σου και τι κάνεις. Το διατηρώ λίγο πιο χαμηλό προφίλ εξαιτίας αυτού.

Επειδή όταν διαβάζουν πράγματα για τις κόρες μου μου λένε «Ελπίζω ότι θα πεθαίνει», είναι πολύ δύσκολο για μένα να τα διαβάζω και να μην αντιδράω. Γιατί επίσης, από την άλλη πλευρά του νομίσματος, δεν πρέπει να αντιδράσουμε. Είμαστε σε προνομιακή θέση, αλλά αν αντιδράσουμε σε ανθρώπινο επίπεδο, είμαστε τώρα αυτοί που θα πρέπει να λογοδοτήσουν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς