23.4 C
Athens

Ποντόλσκι για Μέτσελντερ: Θα έπρεπε να τιμωρηθεί πιο αυστηρά, αηδιαστική η ομολογία του

Έξαλλος με την τιμωρία που επέβαλε το δικαστήριο του Ντίσελντορφ στον Κριστόφ Μέτσελντερ για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας έγινε ο Λούκας Ποντόλσκι, ο οποίος τόνισε η ποινή 10 μηνών για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα είναι αμελητέα.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη (29/4), ο πρώην Γερμανός ποδοσφαιριστής καταδικάστηκε σε ποινή 10 μηνών για κατοχή και διανομή αρχείων παιδικής πορνογραφίας, ύστερα από την καταγγελία της πρώην συζύγου του.

Μάλιστα, ο 40χρονος ομολόγησε εν μέρει την ενοχή του, καθώς παραδέχτηκε ότι αφενός επισκέφθηκε ιστοσελίδες με ανάλογο περιεχόμενο, ανταλλάζοντας απόψεις με άλλους και αφετέρου ότι απέστειλε 18 φωτογραφίες με αυτό το υλικό σε διάφορους παραλήπτες. Ωστόσο, δεν αποδέχθηκε την κατηγορία ότι έχει στην κατοχή του σχεδόν 300 αρχεία αυτού του τύπου, συμπεριλαμβανομένων εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης ενός 10χρονου κοριτσιού.

Η απόφαση όμως των Εισαγγελικών Αρχών, να τιμωρήσει τον Μέτσελντερ με 10 μήνες εξόργισε πολλούς ανθρώπους, που τη θεώρησαν υπερβολικά «μαλακή», ένας εκ των οποίων ήταν και ο Λούκας Ποντόλσκι.

Συγκεκριμένα, ο συμπατριώτης του 40χρονου με τον οποίο αγωνίστηκαν μαζί στην εθνική ομάδα της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2016, έκρινε αυστηρά την απόφαση του δικαστηρίου μέσω ανάρτησης στα social media.

«Δεν καταλαβαίνω τη δεκάμηνη ποινή. Δεν πρόκειται για τη διδασκαλία ενός δράστη. Θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί αυστηρότερα από την Αρχή. Ακόμη και η μερική ομολογία δεν πρέπει να λειτουργεί απαλλακτικά όταν πρόκειται για παιδική πορνογραφία. Όποιος αμαρτάνει εναντίον των παιδιών πρέπει να τιμωρηθεί με την πλήρη δυνατή αυστηρότητα του νόμου. Τα παιδιά είναι πληγωμένα! Όπως και οι γονείς και οι οικογένειές τους! Η τιμωρία δεν δικαιώνει το αδίκημα. Η ετυμηγορία ήταν αηδιαστική», έγραψε χαρακτηριστικά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς