15.6 C
Athens

Πασχαλάκης: Δεν θέλουμε να στείλουμε κάποιο μήνυμα στον Ολυμπιακό, απλά πάμε να κερδίσουμε τον τελικό

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με επεισοδιακό τρόπο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και επί της ουσίας θα παίξει για τους κόπους και το πρεστίζ μίας χρονιάς κόντρα στον Πρωταθλητή Ολυμπιακό στις 22 του Μάη στο ΟΑΚΑ.

Ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, σε δηλώσεις του μετά το ματς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αυτός και οι συμπαίκτες του πλέον απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο τους, ενώ στη συνέχεια έστειλε σύνθημα νίκης ενόψει του τελικού με αντίπαλο τους Ερυθρόλευκους.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Για το χαμένο πέναλτι του Βιεϊρίνια και τι του είπε στο φινάλε του ματς:

«Ο Αντρέ είναι ο άνθρωπος της δύσκολης στιγμής, όταν η μπάλα καίει πηγαίνει αυτός και μας έχει χαρίσει πολλές μεγάλες στιγμές. Ήταν μία άτυχη στιγμή που έχασε το πέναλτι. Καλύτερα που έγινε έτσι του είπα, γιατί μας πείσμωσε και παίξαμε με παραπάνω θέληση. Τα παιχνίδια κρίνονται μέχρι το τελευταίο λεπτό, όπως έγινε σήμερα».

Για το γεγονός ότι θα βρούνε στον τελικό τον Ολυμπιακό και αν το βλέπουν ως ευκαιρία να στείλουν μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν:

«Δεν θέλουμε να στείλουμε κάποιο μήνυμα, θέλουμε απλά να πάμε στον τελικό και να κερδίσουμε. Είμαστε… τυχεροί γιατί στον δρόμο μας θα βρούμε ένα δυνατό αντίπαλο και η αξία του αντιπάλου σου δίνει μεγαλύτερη αξία και σένα. Είναι ένα παιχνίδι και πάμε να τα δώσουμε όλα. Μία αναμέτρηση είναι κι ας κερδίσει ο καλύτερος. Θέλουμε να χαρούμε γιατί τα προηγούμενα ματς δεν χαιρόμασταν. Πλέον, έχουμε αρχίσει να χαιρόμαστε τα ματς και το ζούμε περισσότερο».

Για την αλλαγή συστήματος:

«Αλλάξαμε σύστημα, δέθηκε περισσότερο η ομάδα. Πλέον κοιτάζουμε περισσότερο το ανασταλτικό κομμάτι και νομίζω η λέξη κλειδί για αυτή την αλλαγή είναι η ομοιογένεια. Έχουμε παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν σ΄ αυτό το σύστημα. Πρέπει να το κρατήσουμε και να το δουλεύουμε περισσότερο στις προπονήσεις».

Για το γκολ του Ζίβκοβιτς:

«Δεν το έχω δει. Είναι ένας παίκτης με έμπνευση και μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα στο γήπεδο. Είναι σε φόρμα και τελευταία μας έχει βοηθήσει πολύ. Έτσι συμβαίνει στις ομάδες. Μια θα είναι ο ένας ανεβασμένος, μια ο άλλος. Το θέμα είναι να είμαστε όλοι μαζί, να υποστηρίζουμε ο ένας με τον άλλον, να είμαστε μία γροθιά και να προχωράμε είτε πάνε καλά, είτε όχι τα πράγματα».

Για την άνοδο στην προσωπική του απόδοση:

«Εγώ θέλω να είμαι συγκεντρωμένος σε κάθε ματς, κοιτάω να κάνω καλά τη δουλειά μου κι όταν γίνεται αυτό είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν σκέφτομαι κάτι παραπάνω, δεν έχω το περιθώριο για να το κάνω αυτό. Θέλω να τελειώσει ευχάριστα η σεζόν και να πάμε σπίτια μας πετυχημένοι».

Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Όταν βλέπεις ότι στραβώνει ένα ματς και το γυρνάς, νομίζω είναι επιτυχία και δείχνει χαρακτήρα. Σαν χρονιά, όμως, βάσει στόχων, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι πετυχημένη. Το ποδόσφαιρο είναι προσαρμογή. Όπως και στην ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο προσαρμόζεσαι ανάλογα με τις καταστάσεις».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς