19.9 C
Athens

Ο φετινός κατήφορος της ΑΕΚ δεν έχει τελειωμό: Αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της με 18 ήττες!

Με 3 νίκες στα τελευταία 33 ντέρμπι και 18 ήττες σε 45 επίσημα φετινά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, η ΑΕΚ διανύει (βάσει κυρίως των αποδόσεων της στα ντέρμπι) μία από τις χειρότερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της!

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Η εικόνα στο χορτάρι επίσης. Η ΑΕΚ αποκλείστηκε και από τη συνέχεια του Κυπέλλου και πλέον ελπίζει σε κατάκτηση μία εκ των θέσεων της Ευρώπης, ώστε να μην υπάρξουν νέα λαϊκά δικαστήρια έξω από το ΟΑΚΑ.

Ο τίτλος δεν είναι παραπλανητικός, αλλά πέρα για πέρα αληθινός. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να καταγράψει φέτος περισσότερες ήττες ακόμα και από την ομάδα που τη σεζόν 2012-13 είχε υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική, η οποία είχε σταματήσει στις 16 ήττες.

Βέβαια, η φετινή χρονιά λόγω και της πανδημίας έχει αναγκάσει όλες τις ομάδες να παίζουν πολλά περισσότερα παιχνίδια και σε ακόμα μεγαλύτερη ένταση με την Ένωση να έχει ξεπεράσει ήδη κατά 14 τα αντίστοιχα εκείνης της «μαύρης» χρονιάς του υποβιβασμού, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ομάδα του σήμερα που και το ρόστερ είχε αλλά και τις απαιτήσεις για κάτι καλύτερο.

Οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει για τους Κιτρινόμαυρους που με 4 ακόμα ντέρμπι μπροστά τους στα play-off  και κάκιστη ψυχολογία μετά την αποτυχία στην Τούμπα έχουν ένα βουνό να ανέβουν με την υπομονή των φιλάθλων στη Νέα Φιλαδέλφεια να εξαντλείται.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς