20.6 C
Athens

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προκαλεί την ένταση στο Αιγαίο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα για το επεισόδιο με τους Τούρκους ψαράδες που πυροβόλησαν Ελληνες

Σε μια προσπάθεια να κάνει το… άσπρο-μαύρο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί την Ελλάδα ότι είναι αυτή που προκαλεί την ένταση στο Αιγαίο.

Τη δήλωση αυτή έκανε μιλώντας στη διάσκεψη πρεσβευτών, λίγες ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε κοντά στη Λέρο, όταν Τούρκοι αλιείς πυροβόλησαν Ελληνες.

Η Ελλάδα «κάνει περίεργα πράγματα», «παρά το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν πάντα δίπλα στην Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Από το στόχαστρο του Τούρκου ΥΠΕΞ δεν ξέφυγε ούτε η Κύπρος, κατά της οποίας επίσης εξαπέλυσε πυρά, υποστηρίζοντας πως και αυτή κρατά επιθετική στάση προς την Τουρκία, εμποδίζοντας να βρεθεί λύση στο κυπριακό ζήτημα.

«Για να φτάσουμε σε λύση στην Κύπρο, πρέπει να ξεκινήσει μία καινούρια διαδικασία. Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να συνεργαστούν. Κι αυτό το είδαμε πέρυσι. Το είδαμε στη Γενεύη, το είδαμε στο Κραν Μοντανά. Και η Ελλάδα δεν είναι διαφορετική. Στις δύσκολες ημέρες τους πάντα είμαστε δίπλα τους. Αλλά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο πάλι αυξάνουν την ένταση κάνουν πράγματα πολύ περίεργα, που δεν γίνονται. Ολοι μας δεν θέλουμε η ανατολική Μεσόγειος να εξελιχθεί σε μία περιοχή ειρήνης και ευημερίας;».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς