24.6 C
Athens

Σάλος στο Παρίσι για τα καινούρια «οικολογικά» και… υπαίθρια δημόσια ουρητήρια (pics, video)

Oργή, ειρωνείες και γέλια για την επιλογή των κόκκινων ανοιχτών ουρητηρίων που ονομάστηκαν «ουριτροτουάρ»

Με ανάμικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν οι Παριζιάνοι τα νέα οικολογικά όπως τα αποτελεί ο δήμαρχος Παρισίων, δημόσια ουρητήρια που είναι εντελώς ανοιχτά και εκείνος που τα χρησιμοποιεί είναι έκθετος στα μάτια των περαστικών.

Το όνομά τους είναι «ουριτροτουάρ», που συνδυάζει τις γαλλικές λέξεις για το «ουρητήριο» αλλά και το «πεζοδρόμιο», με αποτέλεσμα να προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα πολλών πολιτών.

Αν και ο δήμαρχος της πόλης επιμένει ότι η συσκευές είναι αναγκαίες, η τοποθέτησή τους σε κεντρικά σημεία του Παρισιού έκανε πολλούς κατοίκους να αντιδράσουν. Μάλιστα, ορισμένοι κάτοικοι του Ιλ Σεν-Λουί, κοντά στην Παναγία των Παρισίων δεν είδαν με καλό μάτι τις νέες τουαλέτες. Αντίθετα, ετοιμάζουν συλλογή υπογραφών για να ζητήσουν την απομάκρυνσή τους.

«Οικολογική λύση στη δημόσια ούρηση»

Ο σχεδιαστής τους υποστηρίζει ότι το «Ουριτροτουάρ» προσφέρει «οικολογική λύση» για τη δημόσια ούρηση. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα κόκκινο κουτί με άνοιγμα στο μπροστινό μέρος και διακόσμηση με λουλούδια στην κορυφή. Μέσα του υπάρχουν άχυρα που μετατρέπονται σε κομπόστα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα.

Κι αν ορισμένοι θέτουν ζήτημα αισθητικής, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που θέτουν θέμα σεξισμού, καθώς η τοποθέτησή του καλύπτει μόνον τις ανάγκες των ανδρών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς