17.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο λόγος που έμεινε εκτός αποστολής ο Κρίστινσον

Ο Ισλανδός τερματοφύλακας έμεινε εκτός αποστολής για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα λόγω... προκήρυξης!

Από τη στιγμή που ο Πέδρο Μαρτίνς προτίθεται να χρησιμοποιήσει ως βασικό τον Ζοζέ Σα στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα (28/3, 19:00), ο Όγκμουντουρ Κρίστινσον έμεινε κατά κάποιον τρόπο υποχρεωτικά εκτός αποστολής.

Η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας και το Άρθρο 11 για τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών αναφέρουν πως «… η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, στην 20άδα, για τις ομάδες της Super League Ιnterwetten, Super League2 και Football League, δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι (20) ετών είναι υποχρεωτική, από την πρώτη Φάση μέχρι και τον Τελικό Αγώνα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δηλωμένων ποδοσφαιριστών. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεώς τους. Για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από 01.01.2001 και εντεύθεν. Ο έλεγχος γίνεται από τον διαιτητή του αγώνα».

Στην τελική 20άδα του Ολυμπιακού αναμένεται να βρίσκονται οι Κωνσταντίνος Τζολάκης (8/11/2002) και Βασίλης Σουρλής (16/11/2002), που εντάσσονται στο συγκεκριμένο ηλικιακό πλαίσιο, οπότε ο Κρίστινσον έπρεπε να μείνει εκτός αποστολής.

Ο Ισλανδός τερματοφύλακας πήρε δύο συνεχόμενες ευκαιρίες ως βασικός κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης (21/4, 1-0) και ΑΕΚ (25/4, 2-0) για το Πρωτάθλημα Ελλάδας, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Από την 24άδα που ανακοίνωσε ο Πέδρο Μαρτίνς, ένας ακόμα παίκτης ανήκει στο συγκεκριμένο ηλικιακό πλαίσιο. Ο Ηλίας Καραργύρης, ο οποίος είναι ο τέταρτος τερματοφύλακας στην ιεραρχία και θα μείνει εκτός τελικής 20άδας.

Υπενθυμίζεται η αποστολή του Ολυμπιακού για τον επαναληπτικό ημιτελικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα: Σα, Τζολάκης, Καραργύρης, Ανδρούτσος, Λαλά, Ντρέγκερ, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Σουρλής, Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα, Μασούρας, Μπρούμα, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Κάιπερς, Χασάν, Ελ Αραμπί. Από την αρχική 24άδα θα «κοπούν» τέσσερις ποδοσφαιριστές προκειμένου να καταρτιστεί η τελική 20άδα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς