19.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Να γιατί δε βιάζεται η Κορούνια για Γκιγιέρμε

Σχεδόν ενάμιση εκατ. ευρώ μπαίνει άμεσα στο ταμείο της Ντέπορ από την πώληση του Μπόρχες στην Γκεζτέπε και γι’ αυτό δεν καίγεται να δώσει τον Γκιγιέρμε στον Ολυμπιακό

Με βήμα αργό προχωράει η παραχώρηση του Γκιγιέρμε από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια , η οποία δε βιάζεται να τον παραχωρήσει στον Ολυμπιακό ή σε άλλη ομάδα, καθώς βάζει χρήματα στο ταμείο της από την πώληση του Σέλσο Μπόρχες.

Ο Κοσταρικανός μέσος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία και στην Γκεζτέπε, η οποία θα καταβάλει το 1,3 εκατ. ευρώ της ρήτρας αποδέσμευσής του Μπόρχες για να τον κάνει δικό της.

Τις προηγούμενες μέρες ο αθλητικός διευθυντής της Ντέπορ, Καρμέλο ντελ Πόθο, μπήκε σε συζητήσεις με την τούρκικη ομάδα, αλλά δεν έριξε τις απαιτήσεις του δικού του συλλόγου, ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο αν πληρώσει την ρήτρα η Γκεζτέπε θα κάνει την μεταγραφή.

Η κίνηση αυτή του βγήκε και περιμένει να συμβεί το ίδιο με τον Γκιγιέρμε (ή Γκιλιέρμε, όπως προφέρεται σωστά το επίθετο του Βραζιλιάνου) και τον Ολυμπιακό. Οι φήμες ότι βρίσκεται κοντά στην Σάο Πάουλο ο 28χρονος αμυντικός μέσος επανήλθαν στο προσκήνιο, αλλά από την Γαλικία προκύπτει πως δεν είναι τόσο προχωρημένο το θέμα.

Για την ακρίβεια οι Ισπανοί επιμένουν ότι καμία ομάδα δεν πλησιάζει τις απαιτήσεις της Κορούνια για τον Γκιγιέρμε και γι’ αυτό σας έχουμε ενημερώσει από χθες ότι ζητάει μεγαλύτερο ενοίκιο για τον δανεισμό του έμπειρου «κόφτη».

Στον Ολυμπιακό πιέζουν την Κορούνια να πάρει μια θετική απόφαση, κάτι που γίνεται και μέσω του ποδοσφαιριστή, ο οποίος βαρέθηκε να κάνει μόνο προπονήσεις και να παίζει σε αγώνες. Η β’ κατηγορία της Ισπανίας ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο και ο Γκιγιέρμε είναι εκτός πλάνων του Βάσκου τεχνικού, Νάτσο.

Πρόβλεψη στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να γίνει για το πότε θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα, παρά τα αισιόδοξα μηνύματα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Μένουν κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες για να κλείσει η μεταγραφική αγορά και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος για καμία πλευρά.

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει και τις άλλες εναλλακτικές λύσεις του, όμως καμία από αυτές που έχουν έρθει στο προσκήνιο δεν είναι πιο εύκολη από εκείνη του Γκιγιέρμε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς