23.2 C
Athens

Τζέιμι Ρεντναπ: Ο Γκουαρδιόλα είναι ιδιοφυία, δεν υπάρχει πλέον το επιχείρημα ότι έχει τον Μέσι

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Τοτεναμ, Τζέιμι Ρέντναπ, εκθείασε τον Πεπ Γκουαρδιόλα, που στέρησε από την πρώην ομάδα του το απόγευμα της Κυριακής (26/4) το Λιγκ Καπ, τονίζοντας πως πρόκειται για έναν προπονητή που αποτελεί ιδιοφυία.

Προσωπική υπόθεση έχει κάνει η Μάντσεστερ Σίτι το Λιγκ Καπ Αγγλίας, καθώς μετά την επικράτηση με 1-0 της Τότεναμ, η Κούπα βρέθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στα χέρια των Πολιτών.

Μάλιστα, με την επιτυχία αυτή ο Καταλανός τεχνικός έγινε ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία του θεσμού με τέσσερις σερί κατακτήσεις, με τους πολίτες να βάζουν το 8ο Κύπελλο του League Cup στην τροπαιοθήκη τους για να πιάσουν στην κορυφή την Λίβερπουλ.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι έχει κερδίσει τους 14 από τους 15 τελικούς σε όλες τις διοργανώσεις που έχει βρεθεί στην προπονητική του καριέρα αποδεικνύει με κάθε τρόπο ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων προπονητών όλων των εποχών. Το αξιοσημείωτο δε είναι πως στα 12 χρόνια που είναι επαγγελματίας προπονητής, έχει καταφέρει να κατακτήσει 30 τίτλους, με τον αριθμό να αναλογεί σε ένα τρόπαιο ανά 23 παιχνίδια.

«Αν σου αρέσει να παρακολουθείς ποδόσφαιρο τότε θα σου αρέσει να παρακολουθείς τη Μάντσεστερ να παίζει. Ο τρόπος που παίζουν, είναι χαρά να τους παρακολουθήσεις. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα νομίζω ότι είναι ιδιοφυΐα. Το ποδόσφαιρο που παίζουν στη μέση, από πίσω, είναι απόλαυση και ήταν πολύ ανώτεροι», ανέφερε αρχικά ο Άγγλος Βετεράνος και πρόσθεσε:

«Προσωπικά πιστεύω ότι με το στυλ του ποδοσφαίρου που παίζει, με τον τρόπο που βελτιώνει τους παίκτες, νομίζω ότι είναι ο καλύτερος από ποτέ. Ήδη για ό,τι συμβαίνει από εδώ», ενώ αναφέρθηκε και στη θητεία του Ισπανού στην Μπαρτσελόνα, τονίζοντας ότι πλέον το επιχείρημα ότι διαθέτει απλά καλούς παίκτες δεν ευσταθεί:

Υπήρχε πάντα αυτό το επιχείρημα όταν βρισκόταν στην Μπαρτσελόνα, ότι είχε δηλαδή τον Μέσι, τον Ινιεστα και τον Τσάβι. Αλλά τώρα οπουδήποτε πηγαίνει βλέπεις την πρόοδο και τη βελτίωση. Και φέτος μπορεί να είναι η πιο επιτυχημένη.

Μετά από οκτώ αγώνες ήταν 14οι στο πρωτάθλημα, όλοι αναρωτιόντουσαν εάν είχαν χάσει την όρεξή τους. Έχει αποδείξει ότι δεν ισχύει. Βρίσκονται αήττητοι σε 21 παιχνίδια, κάτι που είναι τρομακτικό. Για να τα δείτε τώρα, η Πρέμιερ Λιγκ έχει τελειώσει. Η Τετάρτη τώρα γίνεται τεράστια για αυτούς, ξέρει τη σημασία και μπορείς να το δεις στα μάτια του».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς