21.4 C
Athens

Ολυμπιακός: Τα κέρδη, η ανυπομονησία και η μεταγραφική κινητικότητα

Ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος δίνει το στίγμα των προσεχών ημερών στο αγωνιστικό αλλά και το μεταγραφικό κομμάτι των ερυθρολεύκων

Ένα από τα κέρδη που άφησε το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού την περασμένη Πέμπτη, είναι η αίσθηση ανυπομονησίας που δημιούργησε στον κόσμο για την επόμενη φορά.

Φτιάχνοντας τις βαλίτσες, λοιπόν, για το πρώτο φετινό ευρωπαικό ταξίδι των Πειραιωτών την φετινή σεζόν, οι σκέψεις των περισσότερων έχουν να κάνουν για το αν μπορεί η ομάδα του Μαρτίνς να κάνει μέσα σε μία εβδομάδα για δεύτερη φορά ένα τόσο καλό και υψηλής έντασης παιχνίδι.
Σαφώς και αυτή την εποχή αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα αλλά είναι επίσης αλήθεια πως η ίδια η ομάδα δημιούργησε προσδοκίες στην πρεμιέρα της. Προσδοκίες για θέαμα και όμορφο ποδόσφαιρο την ώρα που η συνέπεια αρχίζει να γίνεται ζητούμενο.
Όλα δείχνουν πως ο προπονητής θα εμπιστευτεί ξανά τους 11 που εχουν βρει χημεία μεταξύ τους, ενώ δεν αποκλείεται να πάρουμε και ένα πρώτο δείγμα για τι μπορούν να προσφέρουν οι Νάτχο και Μερία.
Παράλληλα η εβδομάδα που ξεκίνησε θα έχει, πιθανότατα, πέρα από προσθήκες και αποχωρήσεις…

Η έντονη κινητικότητα των τελευταίων ημερών στο θέμα του επιθετικού είναι σε άμεση συνάρτηση με την αποχώρηση του Ανσαριφάρντ. Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει σημαντικά 2-3 περιπτώσεις με αυτή του Ρουί Φόντε να βρίσκεται λίγο πιο μπροστά καθώς από τους υποψήφιους ειναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα ο Μαρτίνς. Στην Πορτογαλία λένε πως οι Πειραιώτες έχουν φτάσει τις διαπραγματεύσεις σε τέτοιο σημείο που όποτε θέλουν ενεργοποιούν την μεταγραφή του σέντερ φορ που μόλις πέρσι κόστισε στην Φούλαμ περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

Για να το έχει προχωρήσει τόσο πολύ ο Ολυμπιακός σημαίνει πως κάτι τρέχει με τον Καρίμ, ο μάνατζερ του οποίου εξάλλου έχει εκφράσει εδώ και καιρό την βεβαιότητα πως θα φέρει πρόταση.
Στην υπόθεση του Γκιγιέρμε, ο Ολυμπιακός έχει σύμμαχο τον Βραζιλιάνο, καθώς και ο ίδιος επιθυμεί διακαώς να μετακομίσει στην Ελλάδα. Οι ερυθρόλευκη έχουν κάνει την καλύτερη πρόταση για αγορά του παίκτη και ο μόνος λόγος που μπορει να χαλάσει η συγκεκριμένη είναι να εμφανιστεί από το… πουθενά κάποια ομάδα και να δώσει τα 4 εκατομμύρια που αξιώνει η Ντεπορτίβο.
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς