17.6 C
Athens

EURO 2020: Η UEFA απέκλεισε το Μπιλμπάο και το Δουβλίνο

H UEFA απέκλεισε το Μπιλμπάο και το Δουβλίνο από τις χώρες που θα φιλοξενήσουν το EURO 2020 το προσεχές καλοκαίρι, καθώς αμφότερες δεν μπόρεσαν να εγγυηθούν τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων με την παρουσία κόσμου, λόγω κορωνοϊού κι έτσι, η Σεβίλλη, η Αγία Πετρούπολη και το Λονδίνο θα φιλοξενήσουν περισσότερα παιχνίδια.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβη την Παρασκευή (23/4) σε επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με τις έδρες που θα φιλοξενήσουν το Euro 2020. Συγκεκριμένα, η Σεβίλλη και το στάδιο «Λα Καρτούχα» θα αντικαταστήσει το «Σαν Μαμές» στο Μπιλμάο, το οποίο είχε αποβληθεί από την UEFA για τη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ωστόσο, εκτός διοργάνωσης έχει τεθεί και το Δουβλίνο. Η ιρλανδική πρωτεύουσα δεν έδωσε εγγυήσεις για την ασφαλή διεξαγωγή των αναμετρήσεων με την παρουσία κόσμου, δεδομένου ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα στην περιοχή, καθιστούν επικίνδυνη την παρουσία οπαδών στα γήπεδα και έτσι, τα τρία παιχνίδια για τη φάση των ομίλων θα διεξαχθούν στην Αγία Πετρούπολη.

Μάλιστα, ο αγώνας που είχε οριστεί στο Δουβλίνο για τη φάση των «16» του Euro 2020, θα διεξαχθεί στο Γούεμπλεϊ, καθώς θα φιλοξενήσει και άλλα παιχνίδια με την παρουσία κόσμου, όπως ο τελικός του Carabao Cup ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Τότεναμ.

Ωστόσο, το Μάντσεστερ θα μπορούσε να είναι επίσης, μία από τις διοργανώτριες πόλεις, αλλά έχασε αυτή την ευκαιρία, λόγω των όσων συνέβησαν με τις δύο ομάδες της πόλης και την European Super Leagu, σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Τανκρέντι Παλμιέρι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς