16.9 C
Athens

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ FWS.GR: Δικαιώνεται ο Λάζαρος πριν τη σέντρα!

Η ΠΕΕΟΔ αποφαίνεται ότι πάσχει νομικά το συμβόλαιο που κατέθεσε η ΑΕΚ με τον παίκτη

Αποκάλυψη από το FWS.GR! Πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος έρχεται η δικαίωση για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στη διαμάχη που έχει με την ΑΕΚ. Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, έχει προγραμματίσει τη διάσκεψή της για την ερχόμενη Δευτέρα 20 Αυγούστου και αυθημερόν αναμένεται ν’ ανακοινώσει την ετυμηγορία της.

Η τριμελής επιτροπή που αποτελείται από τους Βασίλη Ανδρόνικο(πρόεδρος), Κώστα Αντιπαριώτη(εισηγητής προερχόμενος από τη Super league) και Κατερίνα Μπαλατσού(εκπρόσωπος ΠΣΑΠ) μελετάει το φάκελο της υπόθεσης που αποτελείται από προσφυγές τόσο της ΑΕΚ εναντίον του παίκτη και του Ολυμπιακού, όσο και των Πειραιωτών σε βάρος της Ένωσης.

Αυτό που ενδιαφέρει τους φιλάθλους είναι κατά πόσον ο Χριστοδουλόπουλος που έχει κατηγορηθεί ότι υπέγραψε δύο συμβόλαια για την ίδια περίοδο, τιμωρηθεί με αποκλεισμό. Από κει και πέρα το μέρος των προστίμων προφανώς ενδιαφέρει τα… λογιστήρια Ολυμπιακού και ΑΕΚ, ενώ προφανώς δεν πρόκειται να υπάρξει ποινή απαγόρευσης μεταγραφών σε κάποια από τις δύο ΠΑΕ.

Η ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ η οποία θα κρίνει την υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, αποτελείται από έμπειρα στελέχη που θα κρίνουν αν το συμβόλαιο που εμφάνισε η ΑΕΚ με τον ποδοσφαιριστή είναι έγκυρο ή όχι. Το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο θα κρίνει ότι το συμβόλαιο της ΑΕΚ πάσχει για μια σειρά από νομικούς λόγους και σε αυτό θα σταθεί η κρίση του. Ο ΠΣΑΠ έχει κάνει παρέμβαση υπέρ του ποδοσφαιριστή, καθώς ξεκαθάρισε πως οι ποδοσφαιριστές με κανένα τέχνασμα δεν μπορούν να τεθούν υπό ομηρία από τις ΠΑΕ.

Η δικαίωση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου συνεπάγεται πως ο παίκτης θα τεθεί στη διάθεση του Μαρτίνς για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη.

Η ΑΕΚ με την προσφυγή της αξιώνει αποζημίωση 315.666,66 ευρώ από Ολυμπιακό και Χριστοδουλόπουλο, την απαγόρευση συμμετοχής του παίκτη σε επίσημους αγώνες για έξι μήνες επειδή «… μεθόδευσε στρατηγικά την υπογραφή συμβολαίου με την αντίδικο ΠΑΕ», αλλά και την επιβολή ποινής απαγόρευσης μεταγραφών στον Ολυμπιακό για δύο μεταγραφικές περιόδους, γιατί «… υποκίνησε τον ποδοσφαιριστή σε μη νόμιμες ενέργειες» και «…τελούσε υπό πλήρη γνώση της ύπαρξης συγκεκριμένης συμβατικής δέσμευσης του ποδοσφαιριστή με την ομάδα μας, αλλά κινήθηκε επιθετικά απέναντί μας».

Ο Ολυμπιακός στην προσφυγή του σε βάρος της ΑΕΚ αναφέρει ότι «…δολίως υποκίνησε και υποκινεί με περισσότερες από μία πράξεις, όλως ενδεικτικά, με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δημοσιεύματα σε ελεγχόμενα από εκείνη έντυπα (διέγερση μίσους στον φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου κατά του ποδοσφαιριστή μας), επιστολές, επιβολή δυσθεώρητων προστίμων εναντίον του, απέβλεπε στην υποκίνηση της παραβίασης του μεταξύ μας καταρτισθέντος από 15/5/2018 συμβολαίου. Επέλεξε, δε, να κλιμακώσει την προσπάθειά της αυτή μέσω της απειλής επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων και δυσθεώρητων αποζημιώσεων εις βάρος του ποδοσφαιριστή, ασκώντας την από 3/7/2018 προσφυγή της».

Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν την τιμωρία της ΑΕΚ, με απαγόρευση απόκτησης αλλοδαπών ή γηγενών παικτών για δύο μεταγραφικές περιόδους. Στην προσφυγή του ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι:

«Kάθε ομάδα ή πρόσωπο υποκείμενο στο καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ, UEFA, FIFA, που ενεργεί με τρόπο που αποβλέπει στην υποκίνηση παραβίασης του συμβολαίου μεταξύ επαγγελματία και ομάδας, με σκοπό να διευκολύνει την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, θα τιμωρείται με τις αντίστοιχες ποινές που προβλέπονται από τον παρόντα Κανονισμό ή από του οικείους κανονισμούς…», αλλά και ότι «…η αντίδικος ομάδα, και κατά προφανή παράβαση του κανονιστικού πλαισίου της ΕΠΟ και εν γένει των ποδοσφαιρικών κανονισμών, επιδίδεται σε μία συνεχή προσπάθεια υποκίνησης παραβίασης του συμβολαίου μας με τον ποδοσφαιριστή Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς