18.9 C
Athens

Μάρκεθ – Λορένθο: Αυτοί θα μας προσφέρουν σούπερ μονομαχίες!

Οι φετινές «μάχες» του Μάρκεθ με τον Λορένθο αποτελούν τον καλύτερο προάγγελο για το 2019!

Τι αγώνας κι αυτός… Για ακόμα μία φορά Χόρχε Λορένθο και Μαρκ Μάρκεθ μας προσέφεραν εξαιρετικές μονομαχίες και σπάνιο θέαμα στην πίστα της Red Bull στην Αυστρία, με τον Ισπανό της Ducati να χαρίζει στην μέχρι το τέλος της σεζόν ομάδα του ακόμα μία νίκη.

Οι δύο τους, Μάρκεθ και Λορένθο, το 2019 θα είναι teammates όπως είναι γνωστό. Και η εξέλιξη των τελευταίων πέντε αγώνων, με τις νίκες του Λορένθο, αποδεικνύουν κάποια πράγματα σημαντικά όσον αφορά στον προγραμματισμό των ομάδων.

Για παράδειγμα, φαίνεται πως η Ducati βιάστηκε ιδιαίτερα να… δικάσει τον Λορένθο και να «καταδικάσει» τον Ισπανό με αποπομπή στο φινάλε του 2018, επειδή τα αποτελέσματά του δεν ήταν τα αναμενόμενα. Και ήρθαν οι συνεχόμενες «απαντήσεις» του Ισπανού μέσα στις πίστες για να αποδείξουν πως εν τέλει ο Τζίτζι Νταλ Ίνια είχε δίκιο όταν μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του «διαζυγίου» της Ducati με τον Λορένθο στο τέλος του 2019, δήλωνε πως η απόφαση της διοίκησης της ομάδας του, είναι βιαστική.

Δεύτερο σημαντικό δεδομένο: η αντίδραση της Honda. Οι Ιάπωνες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται πολλές φορές για την έλλειψη συναισθηματισμών όταν είναι «να γίνει η δουλειά», αντέδρασαν άμεσα και μέσα σε λίγες ώρες φρόντισαν να «καπαρώσουν» τον Λορένθο, ώστε να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ντάνι Πεδρόσα από την επόμενη σεζόν. Ο Ντάνι πήρε πολλές ευκαιρίες και δεν τις αξιοποίησε. Ο Χόρχε είναι πανέτοιμος να αποτελέσει μαζί με τον Μάρκεθ ένα πανίσχυρο δίδυμο εντός πίστας. Κι αυτό θα φανεί άμεσα!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς