17.5 C
Athens

Ασκεί «βέτο» ο Μπόρις Τζόνσον: Θα κάνουμε τα πάντα για να μην προχωρήσει η ESL

Ο Μπόρις Τζόνσον ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει το πλάνο για την European Super League, τονίζοντας πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διασφαλίσει τον όλεθρο της διοργάνωσης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ιδρυτικών μελών της νέας διοργάνωσης της ποδοσφαιρικής «ελίτ» προέρχεται από την Αγγλία, δεδομένου ότι οι έξι από τις 12 ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή προέρχονται από την Premier League.

Συγκεκριμένα, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τότεναμ είναι έξι αγγλικοί σύλλογοι που ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην ESL. Εκτός από την Ομοσπονδία που αντέδρασε, εκτός από τους οργανωμένους οπαδούς που με ανακοινώσεις τους στράφηκαν ενάντια στις ομάδες, επίσημη θέση πήρε και η κυβερνητική αρχή της χώρας.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας είχε εκφράσει την αντίδρασή του από το βράδυ της Κυριακής (18/4), ωστόσο επειδή η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει ο Τζόνσον να άσκησε… βέτο στους Άγγλους για τη συμμετοχή τους στην κλειστή λίγκα.

«Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι η European Super League δεν θα προχωρήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς