18.7 C
Athens

Οι πρώτες αντιδράσεις ποδοσφαιριστών ενάντια στη European Super League

O Αντέρ Ερέρα έγινε ο πρώτος παίκτης που πήρε επίσημα θέση εναντίον της European Super League, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε και ο Μεσούτ Οζίλ, οι οποίοι τάχθηκαν απέναντι στη ίδρυση της διοργάνωσης μίας ποδοσφαιρικής «ελίτ».

Η Παρί Σεν Ζερμέν, όπως και καμία άλλη ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλλίας δεν βρίσκεται στα ιδρυτικά μέλη του κλειστού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Ισπανός χαφ των Παριζιάνων είναι ο πρώτος παίκτης που έσπασε τη σιωπή του, εκφράζοντας τις αντιδράσεις του για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών.

«Ερωτεύτηκα το ποδόσφαιρο των φιλάθλων, με το όνειρο να δω την ομάδα της καρδιάς μου να παίζει κόντρα στους καλύτερους. Αν η European Super League πραγματοποιηθεί, τότε τα όνειρα αυτά θα τελειώσουν, όπως και οι σκέψεις των φιλάθλων να δουν την ομάδα τους κόντρα στους “γίγαντες”. Αγαπώ το ποδόσφαιρο, δεν μπορώ να μείνω στην σιωπή. Πιστεύω σε ένα βελτιωμένο Champions League, αλλά όχι στους πλούσιους που κλέβουν όσα έφτιαξαν οι άνθρωποι και αφορούν το πιο όμορφο άθλημα του πλανήτη», έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram.

Ακολούθως, ο πρώην μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ, Μεσούτ Οζίλ, ξεκαθάρισε τη θέση του, τονίζοντας ότι το ποδόσφαιρο θα χάσει την αίγλη του με τη δημιουργία της European Super League.

«Τα παιδιά μεγαλώνουν ονειρεύονται να κερδίσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Champions League – όχι οποιαδήποτε Super League.

Η απόλαυση των μεγάλων παιχνιδιών είναι ότι συμβαίνουν μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο, όχι κάθε εβδομάδα. Πραγματικά δύσκολο να κατανοηθεί για όλους τους οπαδούς του ποδοσφαίρου εκεί έξω…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τουρκικής καταγωγής παίκτης της Φενέρμπαχτσε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς