17.9 C
Athens

Επίσημο: Υπερψηφίστηκε το νέο Format του Champions League των 36 ομάδων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ψήφισε και επίσημα το νέο format του Champions League, το οποίο θα περιλαμβάνει 36 ομάδες και θα τεθεί σε ισχύ από το 2024.

Κι ενώ οι εξελίξεις για την ίδρυση της European Super League είναι καταιγιστικές, αυτό δεν εμπόδισε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να συνεδριάσει το πρωί της Δευτέρας (19/4) και να αποφασίσει ομόφωνα για το νέο Champions League.

Συγκεκριμένα, η UEFA έδωσε την τελική έγκρισή της και η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλλάζει μορφή και πλέον μεγαλώνει, αφού θα περιλαμβάνει 36 ομάδες. Οι σύλλογοι θα έχουν μίνιμουμ 10 αγώνες, απέναντι σε ισάριθμες διαφορετικές ομάδες, διαφορετικής δυναμικότητας, ενώ κομβικό ρόλο θα παίζει στις κληρώσεις το ranking της UEFA.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ;

Πιο αναλυτικά, θα προστεθούν 4 ομάδες στις ήδη υπάρχουσες, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ακόμα ο τρόπος που θα επιλέγονται). Η φάση των ομίλων εξαλείφεται και τη θέση της παίρνει ένας μεγάλος όμιλος, όπου κάθε μία από τις 36 συμμετέχουσες ομάδες θα δώσει 10 αγώνες (5 εντός έδρας και 5 εκτός έδρας), με αντιπάλους που θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης από διάφορα γκρουπ δυναμικότητας.

Όταν ολοκληρωθούν οι 10 αγωνιστικές, οι 8 ομάδες με την καλύτερη συγκομιδή σε αυτόν τον γιγαντιαίο όμιλο προκρίνονται στην επόμενη φάση, στα νοκ άουτ. Οι ομάδες που θα βρίσκονται στις θέσεις 9-24 θα αγωνιστούν σε διπλά μπαράζ, διεκδικώντας 8 «εισιτήρια» για τη φάση των 16. Εν συνεχεία, η διοργάνωση συνεχίζεται με τον γνωστό τρόπο των διπλών αγώνων σε φάση των 16, προημιτελικά και ημιτελικά και με μονό τελικό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς