16.1 C
Athens

European Super League: Μπάγερν, Ντόρτμουντ και Λειψία αρνούνται να συμμετάσχουν

Ξεκάθαρη θέση ενάντια στην ίδρυση της European Super League κρατούν οι κολοσσοί του γερμανικού πρωταθλήματος, με τις Μπάγερν, Ντόρτμουν και Λειψία να ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή Λίγκα.

Τα μεγαθήρια της Bundesliga δεν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των υπόλοιπων 12 ομάδων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, οι οποίες ανακοίνωσαν το βράδυ της Κυριακής (18/4) τη συμμετοχή τους στο κλειστό πρωτάθλημα των «μεγάλων».

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ, Χανς Γιοακίν Βάτσκε, τόνισε ότι τόσο ο σύλλογος, όσο και η Μπάγερν είναι αντίθετες και θα παραμείνουν πιστές στην UEFA και το Champions League.

«Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ECA συγκεντρώθηκαν σε μία διαδικτυακή συνεδρίαση την Κυριακή το απόγευμα και επιβεβαίωσαν ότι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής εξακολουθεί να ισχύει.

Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι οι σύλλογοι θέλουν να εφαρμόσουν την προγραμματισμένη μεταρρύθμιση του UEFA Champions League. Ήταν η σαφής γνώμη των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ECA ότι απορρίφθηκαν τα σχέδια για τη δημιουργία μίας Super League. 

Και οι δύο γερμανικοί σύλλογοι που εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο της ECA, η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ αντιπροσωπεύουν 100% αυτές τις απόψεις».

Σύμφωνα με τον έγκριτο Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, μετά τις δηλώσεις της Ντόρτμουντ και η Λειψία εξέφρασε την αντίθεσή της προς τη νέα οργάνωση, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει σε αυτή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς