29.3 C
Athens

Ντόμινο αποχωρήσεων: Μία μία οι ομάδες και τα στελέχη τους φεύγουν από την ECA

Ακέφαλη είναι, πλέον, η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων μετά την αποχώρηση του Εντ Γούντγουορντ και αρκετών πρωτοκλασάτων ομάδων

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχώρησε από την ECA, με το διευθύνοντα σύμβουλο των «κόκκινων διαβόλων», Εντ Γούντγουορντ, να παραιτείται από τη θέση του στην UEFA, ενώ το ίδιο έπραξαν και οι υπόλοιπες ομάδες, αφήνοντας ακέφαλη την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με τα νέα δεδομένα όπως είναι αναμενόμενο να προκαλούν ανακατατάξεις σε διοικητικό επίπεδο στο διεθνές ποδόσφαιρο.

Η απόφαση για απόσχιση 12 κορυφαίων ομάδων ποδοσφαίρου και τη δημιουργία μιας νέας λίγκας κι ενός νέου φορέα διοργάνωσης οδήγησε σε ένα ντόμινο αποχωρήσεων με τις ομάδες και τα στελέχη τους να αποχωρούν το ένα μετά το άλλο.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε επίσημα γνωστό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχώρησε από την ECA (Ένωση των Ευρωπαϊκων Συλλογων), ενώ ένας από τους ισχυρούς άνδρες της διοίκησης, ο Γούντγουαρντ, παραιτήθηκε από την θέση του στην UEFA.

Την ίδια στιγμή, τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και οι Γιουβέντους, Μίλαν και Ίντερ, Άρσεναλ και Τότεναμ. Το γεγονός αυτό αφήνει την ECA χωρίς πρόεδρο, αφού ο Αντρέα Ανιέλι, που είναι πρόεδρός της είναι και πρόεδρος της Γιουβέντους και είναι ο επόμενος που μετά τον Γούντγουορντ παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του.

Ο Ιταλός παράγοντας δεν συμμετείχε ούτε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ECA την Κυριακή (18/4) και τη θέση του πήρε εκτάκτως ο Έντβιν φαν ντερ Σαρ του Άγιαξ.

Μάλιστα, λόγω της ιδιότητας του επικεφαλής της ECA, ο Ανιέλι κατέχει επίσης μία θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, την οποία αναμένεται να αφήσει, ύστερα από την αποχώρησή του από την ECA.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς