22.1 C
Athens

Έφτασαν στην Αθήνα Μπελιμπασάκη και Τσιάμης (pics)

Τα τελευταία μετάλλια της ελληνικής αποστολής από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου έφτασαν στην Αθήνα, στολισμένα στον λαιμό των κατόχων τους, της Μαρίας Μπελιμπασάκη και του Δημήτρη Τσιάμη. Μαζί με την «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 400μ. και τον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης στο τριπλούν, επέστρεψαν στην ελληνική πρωτεύουσα και τα τελευταία μέλη της Εθνικής ομάδας, που συμμετείχε στη διοργάνωση του Βερολίνου.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη δήλωσε στο αεροδρόμιο: «Στον τελικό αισθανόμουν τέλεια. Έτρεχα και αισθανόμουν δυνατή και γρήγορη. Μπήκα για να κερδίσω. Στα τελευταία μέτρα της κούρσας άρχισα να αισθάνομαι πως η Πολωνή με καταδιώκει. Για περίπου δέκα μέτρα κατάφερα να κρατηθώ, ωστόσο έριξα το κορμί νωρίτερα στον τερματισμό κι αυτό είχε ως συνέπεια να σκοντάψω και τελικά να πέσω. Για εμένα είναι σαν να νίκησα. Αισθάνομαι πολύ όμορφα και πολύ ικανοποιημένη από την παρουσία μου στη διοργάνωση».

Όσες φορές κι αν… θυμήθηκε την ηλικία του μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο τριπλούν , ο Δημήτρης Τσιάμης όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά είναι αποφασισμένος να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό: «Το 36 είναι για εμένα ένα νούμερο. Όσο νιώθω καλά θα συνεχίσω να κάνω αγώνες και να κυνηγάω τα 17 μέτρα. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το μετάλλιο, έστω κι αν ξέρω πως το επίπεδο του τελικού δεν ήταν υψηλό. Ωστόσο είμαι πολλά χρόνια στους στίβους και είναι η πρώτη φορά που κατακτώ μετάλλιο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Θα μπορούσα να έχω καλύτερη επίδοση, ακόμη και να κερδίσω».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς