24.5 C
Athens

Γιούρισιτς: Ήταν μια δύσκολη σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα

Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό για τον θεσμό του Λιγκ Καπ, ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου, Ιγκόρ Γιούρισιτς, μίλησε στην υπεύθυνη Τύπου του συλλόγου, Δήμητρα Βουτσαρά για θέματα που αφορούν στην ομάδα και τον ίδιο, ενώ έχρισε φαβορί τους Ερυθρόλευκους για την πρόκριση στον τελικό.

Παρόλο που ήρθατε στη μέση της σεζόν, πιστεύετε ότι η άμεση σύνδεση με την ομάδα, σας βοήθησε να κερδίσετε σημαντικά παιχνίδια;

«Όταν ήρθα τον Δεκέμβριο είχα όλες τις πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει στην ομάδα και ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση να προσπαθήσω να το διορθώσω για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι όλοι μαζί δουλέψαμε και δουλεύουμε ακόμα πολύ, για να φτιάξουμε και να διατηρήσουμε την ισορροπία της ομάδας. Το κλαμπ και η ομάδα ήταν πολύ δεκτικοί και αφομοίωσαν γρήγορα κάποιες αλλαγές που ενσωμάτωσα στην ομάδα και άμεσα επικεντρωθήκαμε στους στόχους μας. Το σημαντικό είναι ότι εργαζόμαστε πολύ σοβαρά, καθώς επίσης και ότι το κλαμπ έχει φιλοδοξίες και παίκτες που έχουν κίνητρα. Σε κρίσιμα παιχνίδια δείξαμε ότι θα παίξουμε σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα».

Μετά από νίκες, σε σημαντικούς αγώνες, η ομάδα βρήκε ρυθμό και δημιουργήθηκαν υψηλές προσδοκίες, αλλά όλοι οι αθλητές όπως και εσείς, νοσήσατε με κορωνοιό. Πως επηρέασε την ομάδα αυτή η κατάσταση;

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα πορεία με καλά αποτελέσματα, αλλά δυστυχώς από πριν την ασθένεια της ομάδας, είχαμε ήδη προβλήματα με τραυματισμούς στους δύο βασικούς υποδοχείς μας. Η κατάσταση ήταν αρκετά περίπλοκη και στη συνέχεια όλη η ομάδα μπήκε σε καραντίνα δύο εβδομάδων. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστούμε γιατί ξέραμε, ότι μετά πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή και όλη η δυναμική να ήταν διαφορετική. Ανακάμψαμε σωματικά σχετικά γρήγορα και προσπαθήσαμε να επαναφέρουμε κάποια πράγματα. Ακόμα μια μεγάλη πρόκληση για μας ήταν ότι το πρωτάθλημα ήταν πολύ σύντομο με συνεχείς αγώνες».

Πόσο δύσκολη ήταν η διαχείριση της κατάστασης και η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα;

«Τερματίσαμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα και αν λάβουμε υπ όψιν μας τις συνθήκες, το αποτέλεσμα είναι θετικό. Στον αθλητισμό δεν υπάρχει χρόνος για να μετανιώνεις. Μαθαίνεις από μία ήττα και συνεχίζεις πιο δυνατός. Επίσης, αυτό το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος ήταν περίεργο, γιατί ξεκινήσαμε τα play off, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν ήταν play off, απλά συνεχίζαμε να παίζουμε πρωτάθλημα με τους βαθμούς να μεταφέρονται. Ο Ολυμπιακός είχε ήδη μεγάλο πλεονέκτημα μπροστά μας. Τα play off θα έπρεπε να είναι διαφορετικά για να έχει πιο ενδιαφέρον. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν το άξιζε, ήταν η καλύτερη ομάδα».

Μια πολύ δύσκολη σεζόν για όλους έχει φτάσει στο τέλος. Έχουμε τον ημιτελικό για το League Cup που παίζουμε με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, τι μπορούμε να περιμένουμε;

«Ναι, ήταν μία σεζόν δύσκολη για όλους, σωματικά και πνευματικά και μεγάλη πρόκληση για την ανθρωπότητα. Για όλους μας ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Είναι ένα μάθημα όλο αυτό που θα με βοηθήσει στο μέλλον. Μετά από όλα αυτά, στόχος μας ήταν να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση και το καταφέραμε. Τώρα είναι η ώρα του League Cup και είμαστε ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να παίξουμε στον ημιτελικό ξανά με τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να δείξουμε την ποιότητά μας και πρώτα απ όλα έχουμε την υποχρέωση για την ομάδα μας να δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο. Ξέρω ότι οι παίκτες θα δώσουν το καλύτερο όπως και εγώ προσωπικά»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς