20.8 C
Athens

Κατέρρευσε εξέδρα σε φεστιβάλ μουσικής στην Ισπανία – 300 τραυματίες (pics, video)

Πέντε άτομα είναι σε σοβαρή κατάσταση • Κάποιοι έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν • Σκηνές πανικού και χάους

Σε τουλάχιστον 300 υπολογίζονται οι τραυματίες, εκ των οποίων οι πέντε σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, από την κατάρρευση ξύλινης εξέδρας σε παραθαλάσσιο φεστιβάλ μουσικής στη βορειοδυτική Ισπανία, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTVE.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς από το περιστατικό αυτό που έγινε κατά το φεστιβάλ O Marisquino στο Βίγο, στην περιοχή της Γαλικίας, συμπλήρωσε το δίκτυο Radio Galega.

Ωστόσο, τουλάχιστον 5 από τους εκατοντάδες τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλοι έχουν σπασμένα χέρια ή πόδια και τραύματα στο κεφάλι μετά την πτώση της εξέδρας στην ακτή του Βίγο.

Η εξέδρα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατέρρευσε, ελάχιστες στιγμές αφότου ο ράπερ Rels B είπε στους θεατές να πηδήξουν στην αρχή του σετ στο φεστιβάλ «O Marisquino».

Με την κατάρρευση της εξέδρας εκατοντάδες νέοι έπεσαν στη θάλασσα. Επεφτε ο ένας πάνω στον άλλο. Οι δύτες βούτηξαν στα νερά για να βεβαιωθούν πως δεν υπάρχουν πτώματα. Οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν θερμικές κάμερες για να ανιχνεύσουν παγιδευμένους στα συντρίμμια της εξέδρας. Οσοι γλίτωσαν από την πτώση της εξέδρας έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες.

Ο δήμαρχος του Βίγο Αμπελ Καμπαγέρο δήλωσε ότι η εξέδρα που κατέρρευσε ακριβώς πριν από τα μεσάνυχτα ήταν μήκους 30 μέτρων και πλάτους 10 μέτρων.

«Ηταν πάρα πολλοί άνθρωποι πάνω στην εξέδρα», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο RTVE.

«Ανθρωποι προσγειώθηκαν πάνω μου. Κατέρρευσε η εξέδρα και πέσαμε. Εγινε σε κλάσματα δευτερολέπτων. Με τράβηξε ένα αγόρι. Υπήρχαν άνθρωποι κάτω μου. Φώναζαν ότι δεν μπορούν να βγουν. Δεν πίστευα ούτε εγώ ότι θα μπορούσα» δήλωσε η Aitana Alonso στην εφημερίδα Diario de Vigo.

Αλλοι νέοι μίλησαν για τρομακτικές σκηνές χάους και πανικού. «Είδα μια οικογένεια και το κοριτσάκι έλεγε στον μπαμπά της «αν πεθάνουμε, σε αγαπώ». Ηταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου».

«Ημασταν στην εξέδρα όταν κατέρρευσε. Επεσα πάνω σε άλλους ανθρώπους και άλλοι έπεσαν πάνω μου. Χτύπησα στο κεφάλι. Προσπάθησα να βγω και με βοήθησε κάποιος», δήλωσε 16χρονος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς