22.6 C
Athens

Άρης – ΑΕΚ 1-3: Η «εξυγίανση» συνεχίζεται και με Ζαγοράκη (vid)

Με ένα πέναλτι βγαλμένο από τα πιο υγρά όνειρα της «εξυγίανσης» ο απίθανος Λευκορώσος ρέφερι έκοψε νωρίς τα πόδια των παικτών του Άρη, στέλνοντάς τους το μήνυμα πως άλλοι έχουν «προτεραιότητα» για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια...

Η «εξυγίανση» συνεχίζεται κανονικά στον μαγικό κόσμο του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ διά… σφυριγμάτων Κουλμπάκοφ πέρασε από το Κλεάνθης Βικελίδης (3-1 τον Άρη) και η Ένωση μείωσε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά της από την ομάδα της Θεσσαλονίκης

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ που παραπαίει διαρκώς στο χορτάρι, πήρε πέναλτι… δώρο από τον Λευκορώσο διαιτητή, σε μια φάση που από την κανονική ροή του αγώνα φαίνεται πως δεν υπάρχει παράβαση.

Τι συνέβη στη φάση του 12ου λεπτού; Ο Ρόουζ είχε καρφωμένο το πόδι στο χορτάρι, ο Έλντερ Λόπες ξεκίνησε να βουτάει χωρίς να υπάρχει επαφή και ο Κουλμπάκοφ διέταξε να στηθεί η μπάλα στην άσπρη βούλα.

Ο Τάνκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 0-1, πανηγυρίζοντας το με μια ιδιαίτερη… χειρονομία.

ΤΟ 0-1 ΤΟΥ ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ

 

Ο Άρης έχανε πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και ήταν θέμα χρόνου να βγει μια επικίνδυνη κόντρα από πλευράς φιλοξενούμενων.

Στο 28′, ο Ανσαριφάρντ κέρδισε τον Σούντγκρεν στη μονομαχία και άνοιξε στον Σιμάνσκι που έφυγε ταχύτατα απέναντι από τον Κουέστα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε δεξιά στον Βασιλαντωνόπουλο που με υπέροχο πλασέ έκανε το 0-2.

ΤΟ 0-2 ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

Δεύτερο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ καταλόγισε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ο Κουλμπάκοφ.

Ο Γαλανόπουλος προσπάθησε να γίνει κάτοχος της μπάλας εντός της αντίπαλης περιοχής, με τάκλιν ο Ρόουζ την απομάκρυνε, ωστόσο με τις τάπες βρήκε τον μέσο της Ένωσης στην εξέλιξη της φάσης.

Ο Κουλμπάκοφ κλήθηκε να δει ο ίδιος τη φάση στην οθόνη και καταλόγισε νέο πέναλτι για την ΑΕΚ στο 36′, βγάζοντας και κάρτα στον Ρόουζ. Ο Ανσαριφάρντ ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 0-3.

ΤΟ 0-3 ΤΟΥ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

 

Ο Άκης Μάντζιος άργησε να βάλει στο παιχνίδι τον Μάνο για να έχει καθαρό φορ να πιέζει τα στόπερ της ΑΕΚ.

Ο επιθετικός του Άρη πέρασε στο ματς με την έναρξη του δευτέρου μέρους και 10 λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ύστερα από την συνεργασία του με τον Μαντσίνι, ο Αργεντινός πήρε την μπάλα και σούταρε από τα δεξιά για το 1-3.

ΤΟ 1-3 ΤΟΥ ΜΑΝΤΣΙΝΙ

 

Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, αφού ο Άρης σε ελάχιστες περιπτώσεις έγινε ορατά απειλητικός. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Χιμένεθ είχε τη δυνατότητα να πετύχει ένα ακόμα γκολ, ωστόσο ο Ανσαριφάρντ ηττήθηκε στο τετ α τετ από τον Κουέστα σε δύο ευκαιρίες.

ΑΡΗΣ – ΑΕΚ 1-3

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Σκόρερ: 56′ Μαντσίνι / 12′ πεν. Τάνκοβιτς, 28′ Βασιλαντωνόπουλος, 37′ πεν. Ανσαριφάρντ

Διαιτητής: Κουλμπάκοφ

Κίτρινες: Ρόουζ, Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία / Γαλανόπουλος, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι, Νεντελτσεάρου, Τσιντώτας

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν (70′ Γκάνεα), Δεληζήσης (86′ Ματίγια), Ροζ, Τζέγκο, Σάσα, Μαντσίνι (70′ Ματέο Γκαρσία), Σαντέ Σίλβα (86′ Μήτρογλου), Μπερτόγλιο, Μπρούνο (46′ Μάνος)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (60′ Μιτάι), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος (64′ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Γκαρσία (64′ Ολιβέιρα), Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ (75′ Κοσίδης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς