21.3 C
Athens

Χρυσοχοΐδης για δολοφονία Καραϊβάζ: Ειδεχθές έγκλημα, οι έρευνες θα επισπευσθούν στο μέγιστο

Δηλώσεις μετά την έκτακτη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό με θέμα τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για ειδεχθές έγκλημα σημειώνοντας πως με εντολή του πρωθυπουργού οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης θα επισπευθούν.

Παράλληλα, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του έμπειρου αστυνομικού συντάκτη.

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στην υπόθεση. Μόλις συναντήθηκα και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό. Με ρητή εντολή του, οι έρευνες θα επισπευσθούν στο μέγιστο. Η Ελλάδα έχει, με κάθε στατιστική, πολύ μικρό αριθμό ανθρωποκτονιών στην Ευρώπη. Είναι ασφαλής και ήσυχη χώρα.

Η Ελληνική πολιτεία λειτουργεί με μέγιστο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και την προστασία των δικαιωμάτων. Η Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στην ελληνική δικαιοσύνη για να επιληφθεί. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς