21.7 C
Athens

Μετά το νταμπλ… Σούπερ Καπ για Μπάρτσα! (videos)

Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 2-1 τη Σεβίλλη και μετά το περσινό νταμπλ κάνει με τον καλύτερο τρόπο τη μετάβαση στη νέα σεζόν, κατακτώντας το Σούπερ Καπ Ισπανίας

Η Μπαρτσελόνα νίκησε με ανατροπή 2-1 τη Σεβίλλη στον τελικό του Super Cup της Ισπανίας και μετά το νταμπλ της περασμένης σεζόν κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μετάβαση στη νέα χρονιά!

H ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, καθώς μόλις στο 9′ βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Σαράμπια. Για να μετρήσει το γκολ της ομάδας από την Ανδαλουσία χρειάστηκε η βοήθεια του VAR, καθώς στην αρχή της φάσης ο 26χρονος μεσοεπιθετικός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, όμως με τη βοήθεια της τεχνολογίας το γκολ μέτρησε κανονικά.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 42ο λεπτό του αγώνα, ο Πικέ, ο οποίος έχοντας το ύψος θα μπορούσε κάλλιστα να σταθεί σε παρκέ ως μπασκετμπολίστας, πήρε… το ριμπάουντ από σουτ του Μέσι και ισοφάρισε για την Μπάρτσα σε 1-1!

Η ολική ανατροπή του σκορ για τους Καταλανούς, ήρθε στο 78′ με σκόρερ, τον ταλαιπωρημένο της περασμένης σεζόν λόγω τραυματισμών, Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος έκανε το 2-1 και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του, το οποίο δε θα είχε έρθει αν ο Μπεν Γεντέρ δεν αστοχούσε από τα 11 βήματα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Για λογαριασμό των «μπλαουγκράνα» έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους οι Λενγκλέ και Αρθούρ που ξεκίνησαν βασικοί και ο Αρτούρο Βιντάλ που πέρασε ως αλλαγή στο 86′ στη θέση του σκόρερ του νικητήριου τέρματος, Ουσμάν Ντεμπελέ. Από την άλλη πλευρά, ο Αλέις Βιδάλ έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Σεβίλλη απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Αλμπα, Ραφίνια (46′ Ράκιτιτς), Μπουσκέτς, Αρθούρ (53′ Κουτίνιο), Μέσι, Σουάρες, Ντεμπελέ (86′ Βιδάλ).

Σεβίλλη (Μασίν): Βάτσλικ, Μερκάδο (85′ Μπεν Γεντέρ), Κάιερ, Σόλα, Νάβας, Μέσα, Μπανέγκα, Εσκουντέρο, Σαράμπια (71′ Βιντάλ), Βάσκες, Μουριέλ (60′ Σίλβα).

 

Τα γκολ και οι καλύτερες στιγμές του τελικού του ισπανικού Σούπερ Καπ:

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς