16.2 C
Athens

Μπάγερν – Παρί 2-3: Εμπαπέ και Νεϊμάρ ξεχαρβάλωσαν τους Βαυαρούς (vid)

Αναμφίβολα είναι το πιο δυνατό ζευγάρι στην προημιτελική φάση του Champions League. Μπάγερν και Παρί προσέφεραν εντυπωσιακό θέαμα στη… χιονοθύελλα του Μονάχου, με τους Παριζιάνους παρά τις πολλές απουσίες να καταφέρνουν να αποδράσουν με μεγάλο «διπλό» (2-3) που ισοδυναμεί σχεδόν με κάτι παραπάνω από μισή πρόκριση.

Βέβαια, οι Γερμανοί ξαναβλέποντας το ματς στο τέλος θα τραβάνε τα μαλλιά τους. Ο λόγος; Το γεγονός πως με 60% κατοχή μπάλας και 30 τελικές (!) βρήκαν μόλις δύο γκολ, την ώρα που η ομάδα του Ποτσετίνο είχε 6 τελικές στο ματς, 4 στην εστία και βρήκε 3 (!) γκολ. Απίστευτο ματς από Εμπαπέ και Νεϊμάρ που χόρεψαν τη βαυαρική άμυνα.

Για την ακρίβεια την… ξεχαρβάλωσαν πλήρως, κάνοντας ορατές όλες τις αδυναμίες που κατά κάποιο τρόπο η Μπάγερν «καλύπτει» στο γερμανικό πρωτάθλημα όπου δεν έχει μεγάλο ανταγωνισμό.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Νεϊμάρ έβγαλε τον Εμπαπέ φάτσα με τον Νόιερ και ο Γάλλος έκανε το 0-1 στην κλειστή γωνία του Γερμανού που αντέδρασε πολύ… ερασιτεχνικά για την κλάση του.

ΤΟ 0-1 ΤΟΥ ΕΜΠΑΠΕ

 

H Μπάγερν ξεκίνησε να πολιορκεί, αλλά η απουσία του Λεβαντόφσκι ήταν αδύνατο να καλυφθεί, όσο κι αν το προσπαθούσαν οι συμπαίκτες του. Και όταν λείπει ο Πολωνός, το πράγμα γίνεται πολύ δύσκολο για τους Βαυαρούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να παραδώσουν το στέμμα τους.

Στο 28′ και μετά από εκτέλεση κόρνερ και… ανακατωσούρα στην αντίπαλη άμυνα, ο Νεϊμάρ με τρομερή μπαλιά βρήκε τον Μαρκίνιος που ξέφυγε και με πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Νόιερ, σε ισάριθμες τελικές προσπάθειες της ομάδας του.

ΤΟ 0-2 ΤΟΥ ΜΑΡΚΙΝΙΟΣ

 

Εννέα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Φλικ ξαναμπήκε στο ματς, με τον Παβάρ να βγάζει σέντρα από τα δεξιά, τον Τσούπο-Μοτίνγκ να πιάνει την κεφαλιά και να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του για το 1-2.

ΤΟ 1-2 ΤΟΥ ΤΣΟΥΠΟ-ΜΟΤΙΝΓΚ

 

Με τις αλλαγές του Γερμανού, η Μπάγερν έγινε κάπως πιο γρήγορη και παρότι ο Νάβας τα έπιανε… όλα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-2 με τον πιο «υποτιμημένο» ποδοσφαιριστή τους. Ο Κίμιχ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μίλερ πετάχτηκε με κεφαλιά και ισοφάρισε σε 2-2.

ΤΟ 2-2 ΤΟΥ ΜΙΛΕΡ

 

Η Παρί όμως και πάλι είχε απάντηση. Αξιοποιώντας την ταχύτητα του Εμπαπέ μετά την μπαλιά του Νεϊμάρ στο 68′ πέτυχε τρίτο γκολ. Ο Γάλλος έφτασε στην αντίπαλη περιοχή εξέθεσε τον προσωπικό του αντίπαλο και με τρομερό σουτ νίκησε τον Νόιερ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3.

ΤΟ 2-3 ΤΟΥ ΕΜΠΑΠΕ

 

Γίνεται να αλλάξει κάτι στη ρεβάνς; Πολύ πιθανό, αν η Παρί επαναλάβει αμυντικά την εικόνα που είχε στη ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα ή ακόμα και στο Μόναχο.

Ωστόσο, όταν έχεις τον Εμπαπέ και τον Νεϊμάρ, δύσκολα μπορεί κάποιος να σε φέρει… τούμπα. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτός ο κάποιος, δεν έχει τον Λεβαντόφσκι στη σύνθεση του.

Μπάγερν: Νόιερ, Παβάρ, Ζίλε (42′ Μποάτενγκ), Αλάμπα, Ερναντές, Κίμιχ, Γκορέτσκα (33′ Ντέιβις), Σανέ, Μίλερ, Κομάν, Τσούπο-Μοτίνγκ

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Νταγκμπά, Μαρκίνιος (30′ λ. τρ. Ερέρα), Κιμπεμπέ, Ντιαλό (46′ Μπάκερ), Γκουεγέ, Ντανίλο, Ντράξλερ, Ντι Μαρία (71′ Κεν), Νεϊμάρ (90′ Ραφίνια), Εμπαπέ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς