19.2 C
Athens

Ντιακαμπί: Με αποκάλεσε γα@@@@νο αράπη

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Κάντιθ και τη Βαλένθια στιγματίστηκε από το περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης που κατήγγειλε ο ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων, Μουκτάρ Ντιακαμπί, από παίκτη της αντίπαλης ομάδας.

Και κάπως έτσι, η μάστιγα του ρατσισμού συνεχίζει να πλήττει τον χώρο του ποδοσφαίρου και τα περιστατικά αυξάνονται, ενώ κάποιοι φαίνεται πως δεν λένε να βάλουν «μυαλό».

Η Κάντιθ μπορεί να επικράτησε με 2-1 των «νυχτερίδων», ωστόσο ελάχιστοι είναι εκείνη που θυμούνται το σκορ της αναμέτρησης. Ολόκληρη η αναμέτρηση επισκιάστηκε από τα δυσάρεστα γεγονότα που έλαβαν χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια του ματς.

Συγκεκριμένα, ενώ το ταμπλό έδειχνε 30′ και οι δύο ομάδες βρίσκονταν στο 1-1, ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ, Χουάν Κάλα, φέρεται να επιτέθηκε ρατσιστικά στον 24χρονο Γάλλο κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης που είχαν μεταξύ τους. Μάλιστα, όπως ανέφερε στον διαιτητή ο Κάλα τον αποκάλεσε «γα@@@@νο αράπη».

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας ο Ντιακαμπί αποχώρησε από το γήπεδο, με τον αγώνα να διακόπτεται προσωρινά, καθώς την κίνησή του ακολούθησαν και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Ωστόσο, η αναμέτρηση συνεχίστηκε, όταν ο στόπερ των «νυχτερίδων» προέτρεψε την ομάδα να επιστρέψει στο χορτάρι, αλλά τον ίδιο να παραμένει στον πάγκο.

Η Βαλένθια στάθηκε στο πλευρό του Γάλλο διεθνή και μάλιστα, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter πως καταδικάζει τον ρατσισμό όλων.

Μάλιστα, θέση πήρε και η ισπανική εφημερίδα «Marca», με το ηχηρό πρωτοσέλιδό της να στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς οποιαδήποτε μορφή διάκρισης.

«Δεν είσαι μόνος. Μη ανεκτό ρατσιστικό επεισόδιο στο ισπανικό ποδόσφαιρο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο πρωτοσέλιδο η εφημερίδα, το οποίο συνοδεύεται από μία εικόνα του Ντιακαμπί που παρακολουθεί τη συνέχεια του αγώνα από τον πάγκο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς