19.7 C
Athens

Ενάμιση χρόνο φυλάκιση στον γιατρό του Αστόρι για ανθρωποκτονία

Ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση θανάτου του Νταβίντε Αστόρι, Αντόνιο Ναστάσι, ζήτησε ποινή φυλάκισης ενάμιση χρόνου για τον γιατρό του πρώην αρχηγού της Φιορεντίνα, Τζόρτζιο Γκαλάντι, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

Μπορεί να έχουν περάσει δύο χρόνια από τον αιφνίδιο θάνατο του Αστόρι, ωστόσο οι έρευνες για τον θάνατό του συνεχίζονται από τις Αρχές της Φλωρεντίας και η υπόθεση αρχίζει σιγά σιγά να φωτίζεται.

Ήταν 4 Μαρτίου του 2018 όταν ο Ιταλός αμυντικός άφησε την τελευταία του πνοή στο ξενοδοχείο που βρισκόταν η αποστολή της Φιορεντίνα πριν από το ματς με την Ουντινέζε.

Ο Τζόρτζιο Γκαλάντι είναι ο γιατρός στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την ανθρωποκτονία του Αστόρι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις έρευνες προέκυψε πως ότι είναι υπεύθυνος για τον άδικο χαμό του, καθώς γνώριζε ότι είχε καρδιολογικά προβλήματα.

Η ευθύνη του Γκαλάντι έγκειται, όπως προέκυψε από τις έρευνες, στο ότι ενώ μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Αστόρι τον Ιούλιο του 2016 και του 2017 εμφάνιζε καρδιακές αρρυθμίες, ο γιατρός έδωσε το πράσινο φως στον ποδοσφαιριστή για να συνεχίζει να αγωνίζεται.

Μάλιστα, πέρα από την αμέλεια, ο Γκαλάντι κατηγορείται επίσης, για το γεγονός πως δεν ανέφερε στον αδικοχαμένο Ιταλό να προβεί σε περισσότερες και αναλυτικότερες εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν έπασχε από καρδιακή νόσο ή αρρυθμιογόνο σύνδρομο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς