19.9 C
Athens

Άνετα η Σίτι, 2-0 την Άρσεναλ (videos)

Η Μάντσεστερ Σίτι παίζοντας με την «αύρα» της πρωταθλήτριας, πέρασε «αέρας» από το «Emirates», επικρατώντας με 2-0 της Άρσεναλ

Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε εύκολα την Άρσεναλ με 2-0, στο «Emirates», μπαίνοντας «με το δεξί» στη νέα σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «πολίτες» έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα από την αρχή, χάρις στο πολύ καλό passing game που διαθέτουν, χωρίς να αφήσουν κάποιο περιθώριο για αντίδραση στους «κανονιέρηδες», οι οποίοι αρκέστηκαν σε κάποιες «ανεμικές» αντεπιθέσεις.

Το πρώτο γκολ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πέτυχε ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο Άγγλος ακραίος επιθετικός, πραγματοποίησε ωραίο ελιγμό και στην συνέχεια «κεραυνοβόλησε» τον Πετρ Τσεχ, με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή.

Οι περυσινοί πρωταθλητές Αγγλίας, που θέλουν να διατηρήσουν τα «σκήπτρα» τους και τη φετινή σεζόν, διπλασίασαν τα τέρματά τους μετά από εξαιρετικό τελείωμα του Μπερνάρντο Σίλβα με το αριστερό, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έπειτα από γύρισμα από τα αριστερά του Μπέντζαμιν Μεντί.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ξεκίνησε βασικός για την ομάδα του Λονδίνου στο κέντρο της άμυνας και αγωνίστηκε και στα 90’ του αγώνα, έχοντας σαν παρτενέρ τον Μουστάφι. Ο 30χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός ανταποκρίθηκε καλά, αν αναλογιστεί κανείς πως αγωνίζεται πρώτη φορά στο επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας καλές τοποθετήσεις, ενώ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στο 27’, για φάουλ ακριβώς έξω από την περιοχή ευθύνης του, πάνω στον Σέρχιο Αγκουέρο, αποσοβώντας, σχεδόν, σίγουρο γκολ. Η εποχή Έμερι στον πάγκο των Λονδρέζων δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο.

Στιγμιότυπα 1ου ημιχρόνου

Το 0-2 του Μπερνάρντο Σίλβα στο 64′.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς