23.5 C
Athens

Μπουτσικάρης: Υπάρχουν κατά καιρούς σκέψεις για μείωση των ομάδων

Ο πρόεδρος της Super League Λεωνίδας Μπουτσικάρης, έκανε έναν πρώτο απολογισμό για τη φετινή σεζόν και αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν τόσο στην κεντρική διαχείριση, όσο και στη διαιτησία και την πιθανή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, υποστηρίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ποσοστό από το στοίχημα: «Ευχαριστούμε την κυβέρνηση για την ορθή της απόφαση να ικανοποιήσει ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα. Με τα χρήματα αυτά θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και θα μειωθούν οι εξαρτήσεις. Θα δοθεί ένα ποσοστό και στις διοργανώτριες. Αυτό μας δίνει μια ευκαιρία. Θέλω να ελπίζω ότι θα την εκμεταλλευτούμε και θα την αξιοποιήσουμε».

Για την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων: «Δεν μπορέσαμε να πιέσουμε αρκετά τις ομάδες σε αυτό το θέμα και δεν υπήρχαν και χρήματα να επενδύσουν σε αυτό. Πλέον αυτό αλλάζει, αρχικά με αξιολόγηση και προτάσεις, σε δεύτερη φάση να γίνουν τα έργα και τρίτο στάδιο η συνεχής παρακολούθηση».

Για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων: «Υπάρχει μια συζήτηση, αλλά δεν θα έχουμε εξελίξεις άμεσα, πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε μεταξύ μας για το τι είναι αυτό που πουλάμε, για πόσο καιρό το πουλάμε κλπ, είναι ένα πακέτο. Μετά να πάμε να διαπραγματευτούμε με τους ενδιαφερόμενους. Υπάρχει ομάδα που έχει συμβόλαιο και για του χρόνου, αλλά έχει πει ότι συμμετέχει στη συζήτηση κανονικά».

Για την πρόταση του Ολυμπιακού να γίνει νωρίτερα ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος: «Οι εμπλεκόμενες ομάδες ζήτησαν να μιλήσουν με το αγωνιστικό τους τμήμα. Εκκρεμεί το θέμα, ίσως και μέσα στην ημέρα να υπάρξει απάντηση».

Για τα γήπεδα και την επιστροφή του κόσμου: «Είχαμε ετοιμάσει ένα πρωτόκολλο αναλυτικό, περιελάμβανε τα πάντα, πώς θα πάρεις εισιτήριο, πώς θα μπεις, πού θα καθίσεις, με τι αποστάσεις, πώς θα αποχωρήσεις κλπ. Είχε εγκριθεί από τους λοιμωξιολόγους, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν αμέσως και την επόμενη μέρα, μέσα σε λίγες ώρες, η απόφαση άλλαξε. Ξέρουμε το πώς θα γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το πότε. Δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη, δυστυχώς. Εξετάζουν τα δεδομένα εβδομάδα με την εβδομάδα και δεκαήμερο με το δεκαήμερο. Είναι αδύνατο να μπούνε σε τέτοιο σχεδιασμό».

Για τον αριθμό των 14 ομάδων στο πρωτάθλημα και το format των πλέι οφ/πλέι άουτ: «Υπάρχουν απόψεις ότι το μοντέλο είναι επιτυχημένο, υπάρχουν κατά καιρούς και σκέψεις για μείωση των ομάδων. Όμως δεν υπάρχει κάποια θέση της Super League και μια γενικότερη εικόνα. Δεν υπάρχει ενιαία θέση».

Για την διαιτησία: «Το VAR έχει βοηθήσει. Χρειάζεται και επιμόρφωση, ανάπτυξη με βάση τα πρότυπα της UEFA. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με την ΚΕΔ για διάφορα θέματα και ανταλλάσσουμε διαρκώς προτάσεις».

Για την οικονομική κατάσταση στη λίγκα λόγω της πανδημίας: «Έχουμε κάνει έναν προϋπολογισμό. Δεν είναι ευχάριστος. Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε ζημίες. Υπάρχει όμως σχεδιασμός».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς