20.7 C
Athens

Ο ΠΟΥ κατακρίνει την Ευρώπη για «απαράδεκτη βραδύτητα» στους εμβολιασμούς

Με ανακοίνωσή του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επικρίνει την ΕΕ για τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα αργούς τους ρυθμούς εμβολιασμού στη Γηραιά Ήπειρο.

«Ο αργός ρυθμός του εμβολιασμού παρατείνει την πανδημία», αναφέρεται ο ΠΟΥ, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη βρίσκεται στην «πλέον ανησυχητική εδώ και μήνες» επιδημιολογική κατάσταση, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αυξηθεί πολύ κατά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

«Τα εμβόλια είναι ο καλύτερος δρόμος που διαθέτουμε για την έξοδο από την πανδημία. Όχι μόνο λειτουργούν, αλλά επίσης είναι πολύ αποτελεσματικά στον περιορισμό της προσβολής. Ωστόσο, ο εμβολιασμός γίνεται με μία απαράδεκτη βραδύτητα», τονίζει στη σχετική ανακοίνωση ο διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε και προειδοποιεί:

«Για να γίνω σαφής: οφείλουμε να επιταχύνουμε την διαδικασία ενισχύοντας την παραγωγή, περιορίζοντας τα εμπόδια στην χορήγηση των εμβολίων και χρησιμοποιώντας και την τελευταία δόση που έχουμε σε στοκ. Αυτήν τη στιγμή, η κατάσταση στην περιοχή είναι η πλέον ανησυχητική που έχουμε διαπιστώσει εδώ και μήνες».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς