17.8 C
Athens

Εκτός φυλακής ο Κουφοντίνας με άδεια για τρίτη φορά

Τον περίμεναν η σύντροφός του και ο γιος του • Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα τον υποδέχθηκε με αγκαλιά

Μία ημέρα μετά το εξιτήριο από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε και από τις φυλακές Κορυδαλλού κάνοντας χρήση της 48ωρης άδειας που του δίνεται για τρίτη φορά.

Εμφανώς καταβεβλημένος από την απεργία πείνας την οποία σταμάτησε μόλις πρόσφατα, ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη πέρασε γύρω στις 9.20 το πρωί της Τρίτης την πύλη του Κορυδαλλού.

Εκεί τον περίμεναν η σύντροφός του, Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του Εκτορας καθώς και λίγοι φίλοι. Ανάμεσά τους και ένα ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, που τον υποδέχθηκε με μια αγκαλιά.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα στο διάστημα που ο Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας πραγματοποίησαν εισβολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο, ενώ έκαναν και «παρέμβαση» στον ιερό λόφο της Ακρόπολης απλώνοντας πανό υπέρ και κατηγορώντας την πολιτεία ότι «σκοτώνει» τον απεργό πείνας.

Η τρίτη άδεια του Κουφοντίνα προβλέπει πιο χαλαρά μέτρα ασφαλείας, καθώς θα πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που θα διαμένει μόνο μια φορά την ημέρα (μεταξύ των ωρών 10 π.μ. και 2 μ.μ.), ενώ αντίθετα στις δύο προηγούμενες άδειες που του χορηγήθηκαν εμφανιζόταν στο Αστυνομικό Τμήμα δυο φορές την ημέρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς