23.3 C
Athens

Ελλάδα – Γεωργία 1-1: Και να πει κι «ευχαριστώ» (vid)

Από το 1-1 με την Ισπανία στη Γρανάδα χωρίς τελική, στο 1-1 με τη Γεωργία στην Τούμπα με κακή εμφάνιση. Η Εθνική Ελλάδας πέταξε στα… σκουπίδια τον βαθμό που απέσπασε στη χώρα της Ιβηρικής και χάρισε έναν βαθμό στη Γεωργία παρότι προηγήθηκε με αυτογκόλ!

Οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία στο 8′ με τον Τζόλη που από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ μετά το γύρισμα του Γιαννούλη και τη συνεργασία του τελευταίου με τον Φορτούνη νωρίτερα. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ξεκινούσε όλες τις επιθέσεις για την Ελλάδα, η οποία όμως δεν είχε καθαρό σχέδιο ούτε οργανωμένα, ούτε και στην αντεπίθεση.

Παρότι προσπαθούσε να επιτεθεί κυρίως από αριστερά, η Εθνική δεν μπορούσε να κάνει οργανωμένες επιθέσεις, με τη Γεωργία να αμύνεται υποδειγματικά σε πολλές περιπτώσεις και τον Κβαρατσκέλια να λειτουργεί ως… Φορτούνης στον αγωνιστικό χώρο.

Από το πουθενά ήρθε το… δώρο στο 76′ και χωρίς η Ελλάδα να έχει απειλήσει. Ο Λημνιός από τα δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Κακαμπάτζε έστειλε με πλασέ (!) την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του χωρίς να πιέζεται και χωρίς να έχει παίκτη δίπλα του.

ΤΟ 1-0 ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ

 

Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί των παικτών του Φαν’τ Σιπ κράτησαν μόλις δύο λεπτά. Ο Κβαρατσκέλια από τα αριστερά εξέθεσε τον Μαυρία και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και με άψογο τελείωμα ισοφάρισε σε 1-1.

ΤΟ 1-1 ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ

 

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα για την Εθνική, η οποία από… νωρίς βλέπει την υπόθεση-πρόκριση να δυσκολεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Μάλιστα, με δυνατό σουτ που υποχρέωσε σε επέμβαση τον Βλαχοδήμο, ο Κανκάβα λίγο έλειψε να δώσει και τη νίκη στη Γεωργία στο φινάλε, η οποία αν μη τι άλλο απέδειξε ξανά πως είχε το πλάνο και μόνο τυχαίες δεν ήταν οι εμφανίσεις της στα προηγούμενα παιχνίδια με Σουηδία και Ισπανία.

ΕΛΛΑΔΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ 1-1

 

Γήπεδο: Τούμπα

Σκόρερ: 76′ αυτ. Κακαμπάτζε / 78′ Κβαρατσκέλια

Διαιτητής: Μαρτσίνιακ

Κίτρινες: Φορτούνης, Κ. Παπαδόπουλος, Γιακουμάκης, Ζέκα / Αμπουρτζάνια, Κιτεϊσβίλι, Κανκάβα

Ελλάδα (Μπαρτζώκας): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (42′ λ. τρ. Μαυρίας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (87′ Σιώπης), Φορτούνης, Μπακασέτας (71′ Μασούρας), Τζόλης (46′ Λημνιός), Παυλίδης (70′ Γιακουμάκης).

Γεωργία (Σανιόλ): Λορία, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουργιανιά (74′ Γκβίλια), Λομπχανίτζε (84′ Τζιγκάουρι), Κιτεϊσβίλι (84′ Κβεκβεσκίρι), Κβαρατσχέλια, Ζιβζιβάτζε (63′ Κβιλιτάια)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς