17.2 C
Athens

Δερμιτζάκης: Το lockdown δε δουλεύει, μπορεί να φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα τη μέρα

Την εκτίμηση ότι πρέπει να ανοίξουν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, προκειμένου να αλλάξει η ψυχολογία των πολιτών, ενώ παράλληλα μειώνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού, εξέφρασε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αυτή τη στιγμή οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ακολουθούν κανένα μέτρο. Αυτό το lockdown δε δουλεύει. Αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα την ημέρα. Με αυτόν τον ρυθμό θα έχουμε μια αργή μείωση όποτε τον Ιούνιο δε θα είμαστε σε κατάσταση που θέλουμε», δήλωσε ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, προτείνοντας άνοιγμα με υπολογισμένο ρίσκο για συγκεκριμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους. Ο κ. Δερμιτζάκης εκφράστηκε επίσης υπέρ του ανοίγματος της εξωτερικής εστίασης, του λιανεμπορίου με ραντεβού και των σχολείων. 

Αναφορικά με την αντιπαράθεση που είχε σχετικά με την άρση του lockdown στα social media με τον κ. Παυλάκη, σημείωσε πως «και οι δύο έχουμε συναισθηματική φόρτιση και πάνω σε αυτή μπορεί να πούμε κάτι παραπάνω καμιά φορά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς