27.7 C
Athens

Στην κορυφή (του) ο Πετρούνιας!

Απόλυτος άρχοντας των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας, κατέκτησε το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό ευρωπαϊκό του μετάλλιο στη Γλασκόβη

Από τη στιγμή που… εμφανίστηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας, η θέση στο πρώτο σκαλί του βάθρου είχε αρχίσει ήδη να… γαλαζοφέρνει.

Ο άρχοντας των κρίκων επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά την απόλυτη κυριαρχία του στο αγώνισμα και με τους 15,466 βαθμούς που συγκέντρωσε στον τελικό της Γλασκόβης έγραψε ιστορία, κατακτώντας το 4ο συνεχόμενο χρυσό ευρωπαϊκό του μετάλλιο.

Ο 28χρονος πρωταθλητής πρόσθεσε το όνομά του δίπλα στον θρυλικό Ιταλό Γιούρι Κέκι, που επίσης μετρούσε τέσσερις συνεχόμενες πρωτιές, μπαίνοντας παράλληλα στην κλειστή ελίτ με τους κορυφαίους πολυνίκες των κρίκων στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Ακολουθώντας τη γνωστή μέθοδο της… τελειότητας, ο Πετρούνιας εκτέλεσε ένα άψογο πρόγραμμα, το οποίο ακολουθήθηκε από μία εξίσου άψογη έξοδο. Παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του στον ώμο, που δεν του επέτρεψε να δείξει τον καλύτερό του εαυτό στα προκριματικά (όπου πάντως και πάλι είχε την ψηλότερη βαθμολογία), ο βασιλιάς των κρίκων δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε καμία στιγμή του τελικού.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Τούρκος Τσόλακ με 15,100 και την τρίτη ο Βρετανός Τάλοχ με 15,000.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς