23.5 C
Athens

Κρίσιμη η Τετάρτη (31/3) για το νέο Champions League

Το πλάνο για το νέο Champions League αναμένεται να εγκριθεί την προσεχή Τετάρτη (31/3)

Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα «A Bola», η ερχόμενη Τετάρτη (31/3) είναι καθοριστική για το μέλλον του Champions League, καθώς ο εκπρόσωπος των Ευρωπαϊκών Λιγκών (ECA), στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για τη μεταρρύθμιση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης από τη σεζόν 2024/25 και έπειτα.

Η πρόθεση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών είναι να συμμετέχουν περισσότερες ομάδες στο Champions League προκειμένου να διεξάγεται μεγαλύτερος αριθμός αγώνων και να γίνει και η ανάλογη αύξηση των εσόδων προς όλους τους συλλόγους. Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή της UEFA για τις διοργανώσεις, που θα συνεδριάσει την Τρίτη (30/3), ενώ, την Τετάρτη (31/3), αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση για τη μεταρρύθμιση του θεσμού!

Η πρόταση για τη νέα μορφή του Champions League αφορά κατάργηση της φάσης των ομίλων και αύξηση των ομάδων σε 36 από 32, που είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κάθε ομάδα θα δώσει 10 αγώνες, 5 εντός και 5 εκτός έδρας, όλους με διαφορετικούς αντιπάλους, σύμφωνα με το «ελβετικό σύστημα».

Στη συνέχεια, οι πρώτες οκτώ ομάδες της βαθμολογίας θα προκρίνονται στη φάση των «16», ενώ οι άλλες οκτώ ομάδες, θα βγαίνουν από play-off, που θα πραγματοποιούνται μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται από την 9η έως την 24η θέση της κατάταξης. Έτσι, μέχρι τον τελικό του Champions League, θα γίνονται συνολικά 225 αγώνες κάθε σεζόν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς