17.9 C
Athens

Κεραμέως: Με τα τεστ θα θωρακιστεί η εκπαιδευτική κοινότητα

Τη βούληση του υπουργείου Παιδείας να ανοίξουν σχολικές μονάδες από την ερχόμενη εβδομάδα επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα 29 Μαρτίου, η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανέφερε σχετικά μιλώντας στο «Mega», εξετάζεται -σε πρώτη φάση- η διά ζώσης λειτουργία γυμνασίων και λυκείων. «Γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία», τόνισε.

Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο θα έχει η αρμόδια επιτροπή των ειδικών, η οποία θα συνεδριάσει στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας για να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πρόταση του υπουργείου για το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σημειώνεται, ότι στην πρόταση του υπουργείου Παιδείας προβλέπεται η διά ζώσης λειτουργία γυμνασίων και λυκείων με την παράλληλη διενέργεια self-test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κάθε εβδομάδα, «για να θωρακιστεί η εκπαιδευτική κοινότητα». Όπως εξήγησε η κ. Κεραμέως, προβλέπεται τα τεστ να πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στο σπίτι. Σε περίπτωση που το τεστ βγαίνει θετικό, προβλέπεται επαναληπτικό σε ένα από τα κέντρα όπου διενεργούνται τα τεστ.

Επιπλέον, όσον αφορά τον προγραμματισμό του σχολικού έτους, έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν θα διεξαχθούν μαθήματα κατά τις ημέρες του Πάσχα, ότι θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους μέσα στον Ιούνιο, καθώς, επίσης, ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά εντός Ιουνίου (με τη μειωμένη ύλη που ήδη έχει ανακοινωθεί).

Για τη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων αλλά και το άνοιγμα των υπόλοιπων εκπαιδευτικών δομών, ακόμη το υπουργείο δεν έχει λάβει κάποια απόφαση. Γενικότερα, για το άνοιγμα των δομών τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί, ενώ θεωρείται ακόμη πολύ νωρίς για να εξεταστεί το ενδεχόμενο διεξαγωγής ή όχι των προαγωγικών εξετάσεων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς