21 C
Athens

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Δύο στα δύο για Αγγλία και Αρμενία (vid)

Η Αγγλία συνέχισε με νίκη, επικρατώντας με 2-0 επί της Αλβανίας και κάνοντας το «2 στα 2», ενώ η Ισλανδία γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από την Αρμενία (2-0) και παρέμεινε στον πάτο του ομίλου, χωρίς βαθμούς.

Φορμαρισμένη ξεκίνησε στα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022, που θα φιλοξενηθεί στο Κατάρ, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με τα «τρία λιοντάρια» μετά το σαρωτικό 5-0 επί του Σαν Μαρίνο, να συνεχίζουν τη συγκομιδή, επικρατώντας με 2-0 επί της Αλβανίας στα Τίρανα.

Ο Χάρι Κέιν άνοιξε το σκορ για την Αγγλία στο 38′ με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Λουκ Σο, με τον Μέισον Μάουντ να διπλασιάζει τα τέρματα στο 63′ και να διαμορφώνει το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Η Αλβανία ήταν ανήμπορη να αντιδράσει και να απειλήσει με αξιώσεις σε ένα ματς που η κατοχή ήταν 29%-71% υπέρ των Άγγλων, ενώ οι τελικές ήταν μόλις δύο έναντι εννέα των φιλοξενούμενων.

 

Η Αγγλία βρίσκεται στην κορυφή του 9ου ομίλου με 6 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της την Αλβανία, η οποία παρέμεινε στους 3.

Την ίδια στιγμή στον 10ο όμιλο, η Αρμενία ακολουθεί το «παράδειγμα» της Αγγλίας και μετά το 1-0 επί του Λιχτενστάιν επιβλήθηκε εντός έδρας με 2-0 κόντρα στην Ισλανδία, η οποία παρέμεινε χωρίς βαθμούς. Το προβάδισμα για τους γηπεδούχους έδωσε στο 53′ ο Τιγκράν Μπαρσεγκιάν, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-0 και στο 27′, όταν σούταρε, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από την εστία του Χάντερσον.

Στο 74′ ο Μπαϊραμάν έγραψε το 2-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς