22.9 C
Athens

Σπουδαία νίκη του Λορένθο στην Αυστρία

Στην Αυστρία παρακολουθήσαμε χορταστικές μάχες, με τον Χόρχε Λορένθο πετυχαίνει σπουδαία νίκη

Με μια φράση θα λέγαμε ότι το φαβορί κέρδισε στη συγκεκριμένη πίστα. Η Ducati ήταν εξαρχής το μεγάλο φαβορί για την επικράτηση, καθώς η πίστα της ταίριαζε και κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Χόρχε Λορένθο πήρε σπουδαία νίκη στην Αυστρία, αφήνοντας δεύτερο τον Μαρκ Μάρκεθ. Τρίτος τερμάτισε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν εξαιρετικός από την αρχή έως και το τέλος της μεγάλης αυτής μάχης. Συγκεκριμένα ο Ισπανός της Honda δεν άφησε σε ησυχία τόσο τον συμπατριώτη του οδηγό της Ducati όσο και τον Ιταλό της Ducati. Μέχρι τον 18ο γύρο ο Μάρκεθ ήταν μπροστά και μάλιστα είχε πάρει και διαφορά 1,2 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο από τον 18ο γύρο και μετά, η πίεση τόσο του Ντοβιτσιόζο όσο και του Λορένθο, οδήγησαν σε αλλαγή της κατάταξης. Συγκεκριμένα ο Ιταλός οδηγός της Ducati ήταν πιο δυναμικός και καλύτερος του Λορένθο. Όμως ο Ισπανός της Ducati ξύπνησε και πέρασε μπροστά. Από εκείνο το σημείο και μετά παρακολουθούσαμε συνεχής εναλλαγές στην πρώτη θέση.

Ο Μάρκεθ δεν τα παράτησε και έδειξε πόσο πολύ ήθελε τη νίκη. Έκανε την αντεπίθεσή του, πέρασε ξανά μπροστά αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε. Ο Λορένθο διάβασε σωστά τον Μαρκέθ στη διάρκεια του αγώνα και στον τελευταίο γύρο τον πέρασε και τον κέρδισε παλικαρίσια.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ρόσι τερμάτισε στην 6η θέση. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι ξεκίνησε από την 14η θέση, τότε η επίδοσή του είναι πετυχημένη. Γενικότερα ο Ρόσι έδειξε ότι ήταν ανεβασμένος, καθώς στη διάρκεια του αγώνα προσπερνούσε τους αντιπάλους του με ασύλληπτους ρυθμούς. Όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την 6η θέση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς