17.2 C
Athens

Γουινέα: Τρεις Καμαρά βασικοί, όχι ο Μαντί!

O Mαντί Καμαρά έμεινε εκτός αποστολής από το τελευταίο παιχνίδι της Γουινέας κόντρα στη Ναμίμπια για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα

Ο Μαντί Καμαρά δεν βρέθηκε μόνο εκτός από το βασικό σχήμα της Εθνικής Γουινέας, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ναμίμπια (28/3, 16:00), για την 6η και τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Κόπα Άφρικα (Α’ προκριματικός όμιλος), αλλά έμεινε και εκτός αποστολής.

Άλλωστε, το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον από τη στιγμή που η Γουινέα και το Μάλι είχαν εξασφαλίσει τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ και την πρόκριση στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, το οποίο θα διεξαχθεί στο Καμερούν (το 2022). Η Ναμίμπια νίκησε τη Γουινέα με 2-1.

Ο προπονητής της Εθνικής Γουινέας, Ντιντιέ Σι, παρέταξε μία εναλλακτική εντεκάδα, με αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές και ως επί το πλείστον με παίκτες από το εγχώριο Πρωτάθλημα της Γουινέας! Με τρεις Καμαρά στην εντεκάδα, ενώ ακόμα τρεις Καμαρά βρέθηκαν στον πάγκο! Οι Καμαρά που αγωνίστηκαν ως βασικοί ήταν ο τερματοφύλακας Μουσά Καμαρά της Χορόγια (ομάδα από τη Γουινέα), ο αμυντικός Αμπντουλαγιέ Ναμπί Καμαρά της Καμσάρ (επίσης, ομάδα, της Γουινέας) και ο μέσος Ιμπραχίμα Καμαρά της Μορεϊρένσε. Ωστόσο, ο Μαντί Καμαρά έμεινε εκτός αποστολής και δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Ο άσος του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο ματς με τη Ναμπίμπια προκειμένου να προφυλαχθεί, καθώς στην εντός έδρας νίκη επί του Μάλι έγινε αλλαγή στο 71ο λεπτό λόγω ενοχλήσεων (24/3, 1-0). Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι και την Τρίτη (30/3), θα ξεκαθαρίσει και η κατάσταση του 24χρονου μέσου των Ερυθρόλευκων, ο οποίος είχε χτυπήσει στην αριστερή ποδοκνημική κόντρα στον Άρη (21/3, 1-0), έστω και αν είχε αγωνιστεί ελάχιστα στις καθυστερήσεις, αλλά συμμετείχε κανονικά στο βασικό σχήμα, στην κρίσιμη εντός έδρας αναμέτρηση της Γουινέας με το Μάλι.

Μάλιστα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, το μεσημέρι της Κυριακής (28/3), έκανε ειδική αναφορά στον Μαντί Καμαρά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εστιάζοντας στο πάθος… λιονταριού που βγάζει ο κεντρικός μέσος από τη Γουινέα στον αγωνιστικό χώρο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς