21.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Η «ελεύθερη πτώση» του Χάρισον

Ο Άαρον Χάρισον αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στο σκοράρισμα και να «σηκώσει» μεγάλο βάρος στην επίθεση του Ολυμπιακού, αλλά δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις (2/26 τρίποντα στα 10 τελευταία ματς που αγωνίστηκε) και θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν

Αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ως ελεύθερος από τη Γαλατασαράι για να αποτελέσει το «βαρύ πυροβολικό» στην περιφέρεια του Ολυμπιακού, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ωστόσο αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ο λόγος για τον Άαρον Χάρισον.

Ο Αμερικανός είχε την «ταμπέλα» του σκόρερ. Όχι μόνο δεν δικαίωσε τις προσδοκίες στο παρκέ, αλλά από ένα σημείο και μετά έχει κατρακυλήσει αγωνιστικά, παρουσιάζοντας μέχρι και σημάδια αδιαφορίας, κάτι που δεν συνάδει με τον Ολυμπιακό και την Ευρωλίγκα.

Από τις 22 Ιανουαρίου, όταν και άρχισε το αρνητικό σερί των Ερυθρόλευκων στη διοργάνωση με τις επτά διαδοχικές ήττες και τις οκτώ ήττες στα έντεκα τελευταία παιχνίδια της ομάδας στην Ευρωλίγκα (3-8 από τις 22/1/21 έως και τις 26/3/21), ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ μετράει 2/26 τρίποντα, στα δέκα ματς που έχει αγωνιστεί! Δεν έπαιξε μόνο στην έδρα της Αναντολού Εφές (18/2, 76-53) λόγω τραυματισμού, ενώ σε αυτό το «γκρουπ» των δέκα τελευταίων αγώνων είχε 9/21 δίποντα.

Οι αριθμοί του έχουν πέσει στα… τάρταρα, μετρώντας κατά μέσο όρο 6.7 πόντους με 41.5% στα δίποντα (27/65) και 27.5% στα τρίποντα (25/91), σε 26 αγώνες στη φετινή Ευρωλίγκα (αρχίζοντας οκτώ φορές στη βασική πεντάδα). Στα πέντε τελευταία ματς (απέναντι σε Μπασκόνια, Ερυθρό Αστέρα, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Άλμπα Βερολίνου, Φενέρμπαχτσε), ο Χάρισον έχει 0/12 τρίποντα και 1/4 δίποντα, ενώ στα τρία τελευταία παιχνίδια έχει μείνει άποντος! Μάλιστα, στα δύο τελευταία κόντρα σε Άλμπα και Φενέρ πάτησε παρκέ στη δεύτερη περίοδο, «έσπασε» τα καλάθια (0/1 δίποντο, 0/5 τρίποντα, 2 λάθη και έντονη ραθυμία στο παιχνίδι του) και δεν μπήκε ξανά σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.

Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει απογοήτευση και στις δύο πλευρές. Ο Ολυμπιακός δεν έλαβε αυτά που περίμενε και ήθελε όταν αποκτούσε τον παίκτη με ένα πολύ καλό συμβόλαιο για τα δεδομένα της εποχής, ενώ και ο Χάρισον δείχνει το τελευταίο τρίμηνο να τον έχει πάρει από κάτω, χάνοντας την όποια αυτοπεποίθηση και ψυχολογία είχε στις αρχές της σεζόν, όταν και είχε δείξει κάποια καλά δείγματα γραφής. Στην ουσία, όσο σκληρό και αν είναι, φαίνεται σαν να τα έχει παρατήσει. Οι δρόμοι των Ερυθρόλευκων με τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ θα χωρίσουν στο τέλος της σεζόν…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς